Nieuwsarchief
BAD en burendag
26 September 2012 - In de media [webmaster]
Enkele jaren terug ontstond vanuit het protest tegen geplande huizenbouw in het groene hart van Hoogvliet het bewonersplatform BAD. ( Bewoners Achterweg, Dorpsstraat en Cromme Meth ). Dat serieuze zaken als huizenbouw, wegenonderhoud, veiligheid enz. ook kunnen leiden tot het bij elkaar brengen van mensen in een meer ontspannen sfeer, om zo elkaar beter te leren kennen en de saamhorigheid te bevorderen bleek afgelopen zaterdag 22 september in het BAD gebied.

Voor en door de bewoners werd in het kader van de Nationale Burendag een gezellige BBQ georganiseerd. Vanaf 11:00 uur kwamen de eerste enthousiaste bewoners naar de parkeerplaats aan de Achterweg om gezamenlijk de nodige voorbereidingen te treffen. In een mum van tijd staat er een grote partytent en een knusse voorleestent voor de jeugd. Barbecues word neergezet, tafels, stoelen en versieringen aangebracht en de lege parkeerplaats veranderd in een gezellige feestlocatie. Dit alles onder het toeziend en goedkeurend oog van de Cultuurscout van Hoogvliet, Richard Claase, die even polshoogte komt nemen.

Vanaf 16:00 uur arriveren de overige bewoners. Handen worden geschud, nieuwe bewoners stellen zich voor en er wordt gezellig (bij)gekletst. De kinderen storten zich vol overgave op het maken van fleurige cup-cakes. Rond half zes gaan de eerste worstjes en speklappen op de BBQ en de sfeer onder de ruim dertig bewoners is bijzonder goed, het geheel muzikaal omlijst met de klanken van de accordeon.

Op uitnodiging van BAD arriveert ook Edwin Smid, voorzitter van de deelgemeente Hoogvliet, die de kinderen trakteert op een spannend verhaal in de voorleestent. De kinderen hangen aan zijn lippen als hij verhaalt over een gemene krokodil die gek is op kindertjes.
De bewoners laten zich de lekkernijen van de BBQ en de door verschillende bewoners aangedragen salades en andere heerlijkheden goed smaken. De nieuwe bewoners worden nog even officieel welkom geheten en krijgen het zgn. Goudkistje uitgereikt. De goudkistjes hangen al bij veel bewoners aan de huizen om voorbijgangers te laten zien hoe dit stukje Hoogvliet er vroeger uitzag en hoe we het graag willen behouden. De kistjes moeten onderdeel worden van een historische wandeling door Oud Hoogvliet waaraan momenteel gewerkt wordt i.s.m. de cultuurscout en het Historisch Genootschap Hoogvliet.

Rond negen uur loopt de gezellig avond op zijn einde en worden de handen uit de mouwen gestoken om alle sporen van deze zeer geslaagde burendag uit te wissen. Een zeer sterk staaltje van saamhorigheid zorgt er voor dat om 10:00 uur de parkeerplaats er weer stil en verlaten bij ligt, wachtend op volgend jaarwanneer we zeker, en met misschien nog meer bewoners, op herhaling gaan.

...Terug