Nieuwsarchief
Goede info is soms lastig te krijgen?
30 September 2012 - Nieuwsbericht [jan Koopmans]

Zo dat was mij de vakantie weer. Ik zit in Griekenland en een paar duizend kilometer verder op zijn de inwoners van Hoogvliet in beweging gekomen dankzij een artikel in de Botlek van Joop van der Hor. Ja, Joop mag dan verkeerde informatie gekregen hebben, misschien zelfs bij de verkeerde mensen de informatie gekregen hebben, maar het lukt hem, wat mij niet lukte. Niet boos zijn op ons Joop, maar op de mensen die jou de informatie verstrekken.

De bewoners van Hoogvliet geven te kennen dat zij het niet eens zijn met bezuinigingen. En dat is zeker ook door jouw artikel gekomen. Ik had al eens een poging gedaan om dat voor elkaar te krijgen toen ons de vraag gesteld werd, wat nu als de keuze komt? Het zwembad of de kinderboerderij? Dat was een moeilijke. Ik heb toen via Facebook en onze website de vraag gesteld en kreeg van een aantal mensen antwoord.  Ik heb toen ook nog eens gekeken hoeveel mensen bereid waren om voor het stadhuis te gaan staan als protest tegen de bezuinigingen. Dat waren er niet zo heel veel.

Nadat bleek dat de vraag gelukkig niet meer aan de orde was, stelde Joop de vraag nog een keer aan de orde in zijn column. Jammer dat dit een beetje te laat was.  Niet heel erg, maar wel jammer, want toen was ondertussen al bekend dat die vraag voorlopig uit de wereld was. Wat Joop wel lukte en mij niet, (maar ik kom nog maar net kijken) dat was, dat de inwoners van Hoogvliet in beweging kwamen. En dat is prachtig.

Nieuw Hoogvliet doet zijn uiterste best om de informatie van dit soort dingen zo volledig mogelijk duidelijk te maken via haar website en Facebook. Het is natuurlijk logisch dat niet iedereen die leest. Je zou ook kunnen denken dat die media politiek gekleurd zijn. Dat klopt allemaal een beetje. Een ding was de hele deelraad het over eens en dat was, dat zo iets als een kinderboerderij niet mag verdwijnen door bezuinigingen. Helaas hebben wij daar in Hoogvliet niet zo heel veel over te vertellen. Als men in Rotterdam zegt dat er geen geld meer is dan houd het gewoon op. Wij kunnen tenslotte geen geld maken. Maar, Beste Joop. Vraag af en toe even zo hier en daar hoe het er voor staat. Dan maakt niemand zich boos en jij hebt de goede informatie. Ik weet ook wel dat het een column is die je schrijft en dat je daar niet zo  veel waarde aan moet hechten, maar het zijn moeilijke tijden.

In andere landen breken hele oorlogen uit door columns, maar gelukkig niet hier in Hoogvliet. Ik heb de keuze ooit gemaakt om mee te denken voor Hoogvliet en vaak doe je dat in de ogen van anderen niet goed, maar ik probeer het zo goed mogelijk te doen en geloof mij, daar gaat veel tijd in zitten. Als er met emotie gereageerd wordt op een artikel van jou Joop, door ons, dan kan dat alleen maar komen omdat wij het goede voor hebben met Hoogvliet en dat is dan toch ook wel weer mooi om te zien toch?

 

 

...Terug