Nieuwsarchief
Botlekbrug en honden
04 October 2012 - In de media []

Honden en hun baasjes moeten tijdelijk een ander rondje lopen.

Een van de  hondenlosloopzone's wordt namelijk verplaatst. Dit in verband met diverse werkzaamheden in het Bonairepark. De nieuwe tijdelijke losloopzone is op het voormalige honkbalveld aan de Venezuelaweg. De verwachting is dat in het voorjaar 2013 de situatie weer als vanouds is. Op het kaartje is de tijdelijke losloopzone paars ingekleurd.

Botlekbrug

Voor de bouw van een pijler van de nieuwe Botlekbrug wordt maandag 8 oktober beton gestort. Het gaat om een pijler aan de oostzijde van de nieuwe brug. Het storten van het beton voor deze pijler duurt 24 uur en gedurende de werkzaamheden rijden cementmixers af en aan om te zorgen voor voldoende aanvoer.

In volle gang
De bouw van de nieuwe Botlekbrug is in volle gang. In de afgelopen periode zijn er vooral werkzaamheden uitgevoerd op het water, waaronder de aanleg van bouwkuipen voor de bouw van de pijlers van de nieuwe brug. Het storten van beton is de volgende stap in de bouw van de pijlers. De werkzaamheden op maandag 8 oktober zijn de eerste uit een reeks. In totaal worden er 4 pijlers gebouwd en wordt er bij alle pijlers beton gestort. Bij de andere pijlers duurt het storten van het beton meerdere dagen waarbij de werkzaamheden 24 uur per dag doorgaan. De eerstvolgende pijler zal eind oktober worden gestort.

Verbreding A15
De bouw van de nieuwe Botlekbrug maakt onderdeel uit van het A15 Maasvlakte - Vaanplein project. De nieuwe Botlekbrug wordt gebouw naast de huidige Botlekbrug. De projectuitvoerder is A-Lanes A15 (Ballast Nedam, John Laing, Strabag, Strukton). Opdrachtgever is Rijkswaterstaat.

Afstemming gemeente
De werkzaamheden en het bouwverkeer dat door de werkzaamheden ontstaat is afgestemd met de deelgemeente en het Havenbedrijf. De verwachting is dat bij deze eerste stort mogelijk verkeershinder kan ontstaan op de Venkelweg. Uiteraard probeert aannemer A-Lanes A15 de hinder zoveel mogelijk te beperken.

 

 

...Terug