Nieuwsarchief
het jaar 2012
09 October 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Ongeveer zeven jaar geleden toen ik in de deelgemeenteraad kwam, schreven de meeste mensen op de deelgemeente nog met een kroontjespen. Daar is de laatste jaren wel verandering in gekomen.

Gisterenavond was ik even in het deelgemeentekantoor, daar werd de app van Hoogvliet geļntroduceerd. App? Ja, zo'n handig ding voor op je smartphone. Smartphone? Ja smartphone! U weet wel een soort mobiele telefoon! Mobiele? Ja, zo is het wel weer genoeg geweest. Als u niet weet wat een mobiele telefoon is, bent u hopeloos verloren. Als u niet weet wat een smartphone is, bent u nog wel enigszins te redden. Als u er nog geen een heeft, net zoals ik, dan moet u het proberen op een computer of tablet. Ik kan mij voorstellen dat u niet weet wat een tablet is, maar misschien moet u dan toch even bij Dixons binnenlopen op de Binnenban. Daar kunnen ze het u haarfijn uitleggen. Als u geen computer heeft kunt u natuurlijk altijd nog bellen naar de deelgemeente.

Maar waar ging het ook weer over? Oh ja, de App. Die Hoogvliet app is een handigheidje voor op je smartphone zoals ik al zei, waardoor u razendsnel informatie over de deelgemeente op kan zoeken, zoals telefoon nummers. Nou ja, er staat nog veel meer informatie op en dat is ontzettend makkelijk. Ik zag al weer iemand op twitter die vond dat de app. tegenviel, maar ja, wat verwacht je dan? Een verwijzing naar een website met tekenfilmpjes? Dat hoop ik toch niet. Eigenlijk vind ik maar een ding jammer. Ik heb bewust gisteren het kaartje weggegooid waar op stond waar ik de app kon vinden. Ik zit nu achter mij computer en dacht dat ik hem even ging downloaden, maar, dat was een beetje jammer, hij was moeilijk te vinden. Dus nu nog even een verwijzing op de deelgemeentepagina op internet alstublieft.

De deelgemeente heeft de app. gemaakt als een hulpmiddel voor een nog betere communicatie met de inwoners van Hoogvliet. Jammer dat er zo weinig belangstelling was van de raadsleden, want die hebben daar toch altijd de meeste kritiek op.

wilt u de App? u kunt hem hier vinden: http://www.onshoogvliet.nl/

 

 

...Terug