Nieuwsarchief
Bijdrage Nieuw Hoogvliet begroting
25 October 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De donkere wolken van Nieuw Hoogvliet hebben flink uitgepakt in Hoogvliet voorzitter. Vrolijk wordt je niet van al die bezuinigingen, maar daar hebben wij het al meerdere keren over gehad. Voor ons ligt de begroting en een van de mooie dingen is dat in de uitleg precies is weergegeven waar er bezuinigd is en hoeveel. Dat maakt het voor iedereen makkelijk leesbaar.  Steeds vaker zien wij al dat er geld van het deelgemeentefonds is afgetrokken om werkzaamheden te verrichten. Tja, wat gaan wij daar over zeggen.  Soms zijn dingen onvoorspelbaar. Woningen die niet gebouwd worden in verband met de bezuinigingen. Gaat de Campus een succes worden? Je weet het nooit zeker! De Nieuwe Sporthal dan?  Je weet het niet, als die in Rhoon goedkoper verhuurd wordt, ben je de sportverenigingen kwijt. Daar zit ook nog eens een kantine in de sporthal! Ik weet wel dat die er niet gaat komen, maar ik vind het nog steeds een gemiste kans en met mij de sportclubs.

Ondertussen weten de sportverenigingen dat zij aan eisen moeten gaan voldoen. Daar staan wij achter voorzitter. Een sportvereniging mag best iets doen voor bijvoorbeeld ouderen of gehandicapten. Vraag is wel of ondertussen bekend is bij de sportverenigingen aan welke eisen zij moeten voldoen en welke eisen dat zijn?

Het aantal sporters dat sport bij een vereniging ligt boven het stedelijke gemiddelde. Ik hoop dat dit in de toekomst ook zo blijft voorzitter. Om sport blijvend onder de aandacht te houden heeft het dan wel een grote rol gekregen in de nieuwe Hoogvliet app maar de toekomst zien wij niet zo mooi voor het sportclubs als Rotterdam doet voorkomen. Het zwembad wordt overgedragen aan Rotterdam onder voorwaarde dat het zwembad bij overname voor minimaal 10 jaar geopend blijft. Die afspraak is natuurlijk mooi. Zo kan niemand in de deelgemeente besluiten dat het zwembad gaat sluiten.

In afwachting van bovengenoemd voorstel hebben wij besloten geen bezuinigingen door te voeren op de grote Hoogvlietse sportaccommodaties? Ja, het is maar hoe je het bekijkt..verhuizing van het LCC naar het cultuurhistorisch ? (daar moest waarschijnlijk "cultuurhuis staan?) .....vast op een ipad getypt?

Buurt Bestuurt gaat door in 2013, de veiligheid, het veiligheidsgevoel en de leefbaarheid verbeteren, is wat Nieuw Hoogvliet betreft altijd een van de prioriteiten geweest. Er werd veel geklaagd voorzitter. Klachten zullen er altijd blijven maar Hoogvlieters zien dat er Aktie ondernomen wordt en dat is belangrijk.  Voor 2013 en 2014 wordt middels een aanbestedingstraject een geschikte aanbieder gezocht die dit burgerparticipatiemiddel gaat faciliteren, maar voorzitter, wij weten ook hoe snel ontevredenheid in dit soort organisaties optreed, dus, het zou misschien goed zijn dat er ook een plek is waar deelnemers hun ontevredenheid over dit project kwijt kunnen. Niets is volmaakt en dat zal je ook niet bereiken, maar je kan proberen het zo goed mogelijk te doen. Mensen serieus nemen was de achterliggende gedachten toen wij binnen NieuwHoogvliet over dit project dachten. Laten wij dus niet stil blijven staan en voortdurend blijven zoeken naar verbeteringen. Ik weet overigens dat dit bij deze portefeuillehouder in goede handen is.

Voorbeeld wat betreft de cijfers over misdaden. Ik las ergens ik weet niet meer waar, dat iemand die op straat zijn telefoon of portemonnee zonder geweld wordt afgepakt, dat dit niet langer meer een beroving genoemd kan worden. Dat is een eenvoudige diefstal . Ik noem het manipulatie van cijfertjes.

Het geeft te denken. Een kapotte ruit van een woning, is tegenwoordig een vernieling want dat scheelt inbraken. De AD misdaad meter is zeer belangrijk voorzitter....

Meer en meer zal de Deelgemeente Hoogvliet voor de uitvoering van zijn doelstelling gebruik maken van social media. Dit naast de verdere uitbouw en invoering van de Hoogvlietse App, die oktober 2012 is gestart. Middels de actuele opzet van de deelgemeentelijke website worden de gebiedsgegevens en items beter en eerder beschikbaar voor een ieder. Toch heeft Nieuw Hoogvliet de laatste tijd nogal wat klachten gehad over de afhandeling en behandeling aan de balie..

Als laatste voorzitter dienen wij een motie in tot behoud van het Midzomerfeest. Laten wij die voor de toekomst in ieder geval proberen vast te leggen. Het was echt weer een feest de laatste keer. De laatste behandeling van een begroting voorzitter? 

Wij willen graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die mee heeft geholpen bij de totstandkoming van deze begroting.

 

 

 

 

...Terug