Nieuwsarchief
Begroting en het feest in Hoogvliet
26 October 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Gisteren was er weer een raadsvergadering. Deze keer was het de begroting die besproken werd. Een duidelijke begroting zoals u in onze bijdrage heeft kunnen lezen. Deze keer maar 1 motie van Nieuw Hoogvliet, want wij hadden er dit jaar duidelijk voor gekozen de moties in de kaderbrief van een paar maanden geleden in te dienen. Niet zo verwonderlijk dat wij dit zo gedaan hebben. In de kaderbrief maak je namelijk de keuzes en geef je als raad aan wat je wil dat het bestuur uit gaat voeren.

Alle moties die je indient bij de begroting komen eigenlijk te laat. De kaders zijn al gesteld door de raad en het is dan lastiger om daar weer veranderingen in aan te brengen. Wij waren dan ook wel enigszins verrast door het grote aantal moties van het CDA. Het CDA dat nog al wat kritiek had op de hoeveelheid moties van ons in de kaderbrief.

Dat is geen kritiek van mij, maar slechts een constatering. Het is natuurlijk mooi om te zien dat er door het CDA veel werk was gemaakt van ideeŽn die niet veel kosten,  geheel in de lijn zoals wij het ook graag zien.  Wat Nieuw Hoogvliet betreft, wordt er dus elk jaar een feest georganiseerd in Hoogvliet met vuurwerk er bij, door de vrienden van Hoogvliet. Mooi, want dat is toch wel een van de grootste publiekstrekkers, met als hoogtepunt het vuurwerk dat door jong en oud bekeken wordt. De organisatie is ook nog eens in handen van een grote groep vrijwilligers, die hier ook best blij mee zullen zijn. Al met al een vruchtbare vergadering in een goede sfeer. Bijna als vanouds zal ik maar zeggen. 

prettig weekend 

...Terug