Nieuwsarchief
 

wonen in Spijkenisse of Hoogvliet?
02 November 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Spijkenisse wil de woningen in het Centrum van Spijkenisse zo graag verhuren dat je 50 % korting krijgt op de eerste zes maanden van de huur van de woningen. Tja. Leuk bedacht natuurlijk, maar daarna kan je het gewoon weer niet betalen, dus wat wil je daar nu mee bereiken vraag ik mij af. De appartementen worden verhuurd vanaf 676 euro per maand. Dat is best veel geld. Zeker als je nog jong bent en je moet nog iets gaan opbouwen.  Dat gaat je niet lukken in een halfjaar.  Hoogvliet heeft geen problemen op het gebied van verhuur van woningen.

Het is voor jongeren best lastig om een woning te huren in Hoogvliet, maar als je zo eens rondvraagt dat wil er  toch niemand in Spijkenisse wonen van die jongeren, terwijl daar toch ook veel woningen te huur zijn, voor een niet al te hoog bedrag.  Spijkenisse heeft kennelijk toch nog een behoorlijk slechte naam, terwijl er in Hoogvliet de laatste jaren toch best veel veranderd en verbeterd is. Ja, ik weet het, het is overal wat, maar ik heb toch altijd wel het idee dat het hier toch net wat groener is en de huizen net iets verder uit elkaar staan.  Het lijkt hier dus toch wat aantrekkelijker om te wonen dan in Spijkenisse. Wil je naar het zwembad, theater of bioscoop? Dan is Spijkenisse wel weer goed genoeg. Laten wij daar vooral van profiteren, want ik denk zo maar dat wij kunnen wachten tot wij een ons wegen maar een bioscoop of veel horeca zal er wel nooit komen in Hoogvliet. Waarom zou het ook als het zo dichtbij is dat je het kunt lopen?

Een grote groep bewoners in Hoogvliet krijgt binnenkort een vragenlijst in de brievenbus. Het gaat om een onderzoek naar de vraag in hoeverre bewoners beter geworden zijn van de vernieuwingsaanpak.  De vernieuwing van Hoogvliet is al bijna 15 jaar aan de gang. Veel oude flatwoningen zijn gesloopt en er zijn nieuwe woningen gebouwd. De woonomgeving is aangepakt. Er zijn ook allerlei maatregelen genomen om de leefbaarheid, scholing, werkgelegenheid en welzijn te verbeteren.

Samen met de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam doen de deelgemeente Hoogvliet en de corporaties Vestia en Woonbron onderzoek om te kijken of deze inspanningen effect hebben gehad. Door de economische crisis wordt het wel steeds moeilijker om de vernieuwing op gang te houden. Daarom is het belangrijk om te kijken wat er goed gelukt is. Welke maatregelen hebben geholpen? Zijn bewoners van Hoogvliet erop vooruit gegaan door de vernieuwing?  Dit onderzoek is een vervolg op het onderzoek dat begin 2007 werd uitgevoerd. Om een beeld te krijgen op lange termijn wordt dit nu herhaald. Als u meewerkt aan het onderzoek kunt u een VVV bon winnen ter waarde van honderd euro.

Ik moet werken dit weekend, maar verder wens ik iedereen een prettig weekend toe.Facebook
...Terug