Nieuwsarchief
Villa Vonk
06 November 2012 - In de media []

In het Zuid-Hollandse Hoogvliet is dit najaar Villa Vonk geopend. Het door VenhoevenCS ontworpen gebouw voorziet onder meer in een brede school en welzijnsvoorzieningen. Het gebouw is vormgegeven als een villa in het groen. 

“Door de compacte opzet is zoveel mogelijk buitenruimte beschikbaar voor een groot plein voor school- en buurtactiviteiten. De grote trap aan de kop van het gebouw kan bij zulke gelegenheden gebruikt worden als tribune, waarmee het plein direct wordt omgevormd tot theater”, zegt VenhoevenCS. 

Op de gevel en in het interieur zijn kleurrijke tegels en vlakken aangebracht, om de culturele diversiteit in de omgeving te onderstrepen en het gebouw uitnodigend te maken. Villa Vonk is ontworpen volgens de principes van de Frisse School, waarbij de nadruk ligt op het realiseren van een gezonde en comfortabele omgeving. 

“Door het toepassen van extra vrije hoogte, efficiënte ventilatie met CO2 detector en maximaal gebruik van daglicht en natuurlijke ventilatie wordt extra verblijfskwaliteit geboden aan de kinderen en volwassenen die gebruik maken van het gebouw”, vertelt VenhoevenCS. 

In Villa Vonk zijn naast de brede school en welzijnsvoorzieningen een sportzaal, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en jeugdcentrum gehuisvest.


 


...Terug