Nieuwsarchief
Prettig weekend
09 November 2012 - Nieuwsbericht [Jan Koopmans]

 

Ik kreeg op het stukje over veiligheid op de website nog wat vragen. Iemand vroeg mij bijvoorbeeld hoe dat dan zit met de buurt bestuurt?

Bij de buurt bestuurt kunt u natuurlijk altijd uw opmerkingen kwijt over hennepplantages of duistere type's die u wel eens met een vuurwapen heeft zien zwaaien. Op de website van de politie kunt u ook lezen waar u dit soort informatie kwijt kan. Dat kan zelfs anoniem. Hoe meer informatie daar binnen komt waar iets mee gedaan wordt, hoe sneller woningen weer aan normale mensen verhuurd worden. Minder weetplantages betekent meer veiligheid in de buurt. 

Volgend voorjaar moeten wij de uitslag van het onderzoek naar het cultuurhuis binnenkrijgen. Die uitslag wordt niemand blij van en ik weet bijna wel zeker dat er niemand als winnaar uit het onderzoek komt. Dat was ook de reden dat de coalitie dit onderzoek voorstelde, stoppen met modder gooien en verder gaan waar je voor bent gekozen.  Je moet hier van leren en het lijkt er op dat de deelgemeente veel te veel hooi op de vork genomen heeft. Zo'n project moet je niet door de politiek uit laten voeren  want daar leek het wel op. Als er genoeg geld is geef je een aannemer opdracht om het te bouwen, alleen dat geld was er altijd net niet, waardoor er weer constructies bedacht moesten worden. Die constructies zijn niet altijd even helder gebleken, maar wij gaan het zien. 

De campus schiet lekker op. Nu maar hopen op genoeg leerlingen. Dan moet je ook genoeg mensen de kans geven hier in Hoogvliet een gezin te willen beginnen en dat lijkt soms wel steeds moeilijker. Een huis huren is lastig en een huis kopen in deze tijd, als je jong bent, niet altijd even slim. Dus, is iedereen uit aan het kijken naar betere tijden en gebeurd er even helemaal niets met de woningen in Hoogvliet. Jongeren blijven langer thuis wonen of gaan ergens anders wonen. En dat scheelt kinderen die hier naar school willen gaan. Wij kunnen niet anders dan afwachten want de deelgemeente heeft helemaal niets te zeggen over deze onderwerpen.   www.campushoogvliet.nl

prettig weekend.


 

...Terug