Nieuwsarchief
gladde stoep?
29 November 2012 - In de media []

Inwoners van Rotterdam kunnen op veertien locaties verspreid over de stad gratis strooizout ophalen. Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen stukje stoep begaanbaar houdt. Daarom raadt de gemeente Rotterdam aan om het strooizout op tijd in huis te halen. U kunt dan bij gladheid direct strooien en dat voorkomt glijpartijen op de stoep.

De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor de gladheidbestrijding in de stad. Bij gladheid zorgen ruim zeventig strooiwagens ervoor dat de belangrijkste wegen en doorgaande fietspaden zo snel mogelijk begaanbaar zijn.

Eigen stoepje strooien
Aan Rotterdammers wordt gevraagd hun steentje bij te dragen. Wethouder Alexandra van Huffelen: ‘Als de gladheid toeslaat starten onze strooiploegen meteen met het strooien van alle doorgaande auto- en fietsroutes zodat alle verkeersaders in Rotterdam begaanbaar blijven. Dat is onze eerste prioriteit'. Iedere Rotterdammer, bewoner of ondernemer, moet de stoep tot zijn voordeur toegankelijk houden. ‘Het is daarom belangrijk dat Rotterdammers niet afwachten, maar zelf hun stoepje strooien. Het strooizout stelt de gemeente gratis beschikbaar.'

Gratis zout
Het gratis strooizout is op veertien locaties in Rotterdam verkrijgbaar. Iedere Rotterdammer kan per keer maximaal twee zakjes zout van vijf kilo ophalen. Een handje zout, circa 15 gram, is meestal voldoende om een vierkante meter gladheid te bestrijden. Alle afhaallocaties voor gratis strooizout en strooiroutes zijn te vinden op www.rotterdam.nl/gladheid.

...Terug