Nieuwsarchief
jeugdlintje en een prettig weekend
01 December 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Afgelopen donderdag werden de jeugdlintjes weer uitgereikt. Er is al genoeg over geschreven dus iedereen in Hoogvliet weet wel wie de lintjes gekregen hebben. De lintjes zijn ontstaan na een aantal debatten waarin de problemen met wat hangjeugd behandeld waren in de deelraad. Wij vonden toen dat de Briljantjes toen ook wel enigszins hun doel voorbij schoten. Zij zouden als voorbeeld  voor de jeugd fungeren, maar welke jeugd? De meesten hebben geen voorbeeld nodig want die doen het gewoon hartstikke goed. Verhalen dat er zelfs  in Amerika belangstelling voor de Briljantjes waren, werd door een meerderheid in de raad toch wel enigszins overtrokken gevonden. Talenten zijn er in de hele deelgemeente te vinden en daar hoort niet een exclusief groepje mensen alleen maar voordeel van te hebben. Nu 1 keer per jaar de lintjes uitgedeeld worden komt er toch wel meer talent naar boven en daar gaat het om. 

Wat betreft de zogenaamde hangjeugd. Opvallend daarbij is dat de hangjeugd bij metrostation Hoogvliet verdwenen is. Overigens had ik wel eens eerder geschreven, dat er van jeugd nauwelijks sprake was, maar meer van schimmige figuren die daar tot laat in de avond rondhingen en vooral jonge dames lastig vielen. Verder was er nogal wat handel in  verdovende middelen en gestolen goederen.

Is het toeval, dat na een reeks van aanhouding in Hoogvliet in verband met overvallen en berovingen, deze figuren plotseling verdwenen zijn? Ik denk het bijna niet. Ik had al eens vaker gezien dat er nog al wat criminele activiteiten plaats vonden en zo groot is Hoogvliet ook weer niet. Het is er dus in ieder geval bij Metrostation Hoogvliet een stuk veiliger en rustiger geworden. Ik ben benieuwd hoe het bij die andere Metrostations is. Voor zover ik weet  is het bij Metrostation Zalmplaat ook aardig verbeterd en dat is toch een stuk prettiger reizen, vooral als je laat aankomt als het al donker is. Ik heb dit alleen wel eens eerder geroepen en toen bleek dat niet waar te zijn en ik woon daar natuurlijk niet.

Zo zie je dat een andere aanpak soms een beter resultaat oplevert. Dat is geen kritiek maar een vaststelling van feiten. Soms hebben andere mensen een frisse blik op problemen die maar niet opgelost kunnen worden, omdat men blijft hangen in oude werkwijzen. In dit soort gevallen moet je af en toe echt eens iets anders proberen, want veel mensen hebben last van bovengenoemde problemen. Fijn dat het reizen weer wat veiliger is geworden. Het zo te houden is de grootste uitdaging, maar wij gaan het zien in de toekomst,

Prettig weekend

 

...Terug