Nieuwsarchief
Campusmarkt Hoogvliet groot succes
03 December 2012 - In de media []


 

Hoogvliet, 3 december 2012

Campusmarkt Hoogvliet groot succes

Veel animo voor eerste kennismaking met de Campus Hoogvliet

De Campusmarkt die afgelopen donderdag in Hoogvliet in Meeuwenplaat werd gehouden, was een groot succes. Er kwamen ruim 300 belangstellenden op de markt af. Ouders en kinderen uit verschillende wijken van Hoogvliet brachten een bezoek aan de markt en het naastgelegen bouwterrein van de Campus.

 

Aanvankelijk waren er vier rondleidingen gepland. Door medewerkers van de Brinkgroep en BAM. Door de grote belangstelling zijn er uiteindelijk 10 rondleidingen gehouden.

Tijdens de markt konden bezoekers kennis maken met de verschillende voorzieningen die de Campus biedt. Docenten en leerlingen van de scholen die straks deel uitmaken van de Campus, het PENTA college CSG, Zadkine en het Einstein lyceum,  waren samen met medewerkers van woningcorporatie Woonbron en de deelgemeente aanwezig om de bezoekers van informatie te voorzien over het scholenaanbod van de Campus, het woongebouw en de vele voorzieningen waar straks scholieren en buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

De leerlingen van de verschillende scholen toonden zich ware ambassadeurs voor hun eigen school en de Campus. Zo togen groepjes leerlingen uit eigen initiatief naar het Metrostation Zalmplaat en de supermarkt in de buurt om voorbijgangers attent te maken op de markt. Bijzonder was dat toekomstige leerlingen en hun ouders persoonlijke ervaringen van de schoolleerlingen konden horen, zoals van de jongens van de Veiligheidsacademie. 

Meer over de Campus Hoogvliet

De Campus Hoogvliet komt bij het vernieuwde Metrostation Zalmplaat en omvat bijna 40.000 m≤ ruimte. Campus Hoogvliet is een sleutelproject in de herstructurering van Hoogvliet, waar een jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. De bouw van de Campus aan de Grondelstraat (Meeuwenplaat) vordert met de dag. Op dit moment volgen jaarlijks 1.100 leerlingen uit Hoogvliet onderwijs in Spijkenisse en Albrandswaard. De Campus maakt het mogelijk dat de Hoogvlietse jeugd in hun eigen deelgemeente breed zijn talenten kan ontwikkelen; tijdens, maar ook na schooltijd. De Campus wordt een plek waar leerlingen kunnen leren, wonen, recreŽren en werken. De scholen Zadkine, het PENTA college CSG en het Einstein lyceum hebben daar straks hun onderkomen. Het onderwijsaanbod is dan ook groot en gevarieerd: van VWO tot VMBO en MBO 2 en 3.

Woningcorporatie Woonbron bouwt op de Campus een woongebouw waar jongeren straks hun eerste woning kunnen betrekken. De Campus biedt ook kleine ondernemers kansen omdat er ruimtes gebouwd worden waar bedrijfjes zich kunnen vestigen.

Ook krijgt de Campus door de voorzieningen, zoals een wijkrestaurant, bedrijfjes, een sportgebouw en Art Studio echt een buurtfunctie.

Naar verwachting wordt de Campus in oktober 2013 opgeleverd.

Informatie over de Campus is ook te vinden op internet:

www.campushoogvliet.nl

Twitter: @CampusHoogvliet

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Campus-Hoogvliet

Partners in het Campusproject zijn:

Gemeente Rotterdam, Deelgemeente Hoogvliet, scholen PENTA College CSG, Einstein Lyceum, Zadkine en woningcorporatie Woonbron. Architectenbureau Wiel Arets ontwierp het gebouw de Campus, die door BAM wordt gebouwd. Gemeente Rotterdam wordt eigenaar van het maatschappelijk vastgoed, woningcorporatie Woonbron van het woongebouw.

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Deelgemeente Hoogvliet:

Jane Siwpersad, senior communicatieadviseur deelgemeente Hoogvliet op: 06 536 90 248.

j.siwpersad@hoogvliet.rotterdam.nl

 

Onderwijs

Annemarie Kronenburg, projectleider Marketing & Communicatie bij Zadkine,

tel. 06 -110 795 14, e-mail: a.kronenburg@zadkine.nl

Wonen / realisatie

Liesbeth Mingardo, communicatieadviseur bij Woonbron, tel.: 06 127 81 907

e-mail: LMingardo@Woonbron.nl

 

...Terug