Nieuwsarchief
Prettig weekend de raadsvergadering van donderdag
07 December 2012 - In de media [jan koopmans]

Afgelopen donderdag was de laatste vergadering van dit jaar. Niet veel bijzonders op de agenda dus, maar de afdoening van een aantal moties die nog dit jaar afgedaan moesten worden. Allen de IBP had iets op de agenda gezet. Of de IBP nou afgesproken heeft gewoon iedere keer iets op de agenda te zetten, "maakt niet uit wat". Het is mij een raadsel. Deze keer betrof het de huurverhogingen van de sportclubs. Ja, daar is de hele raad tegen. Deze manier van huurverhogingen kan gewoon niet en dat hebben wij ook diverse keren laten weten, vooral tijdens begrotingen. Helaas hebben wij daar als deelraad niet veel over te zeggen en wordt dat in Rotterdam beslist. Ik word een beetje moe van zinloze discussies in de raad en de IBP is wat dat betreft een toppertje...Waarom het dan deze keer op de agenda staat was de hele raad dus een raadsel. Ik zal het er verder ook niet meer over hebben.

Wij hebben vragen gesteld over het vrijwilligerswerk in het MFC. Daar is iemand die kleine kinderen dansles geeft als ik het goed heb begrepen. Deze vrijwilliger blijkt 300 euro te moeten gaan betalen om het zaaltje te huren in het MFC. Nieuw Hoogvliet wil een motie in gaan dienen bij de volgende gelegenheid om dit te voorkomen.

Buiten sneeuwt het en wat hoor ik? Het spoor (de treinen dus) heeft weinig last van de sneeuw! Ja, het zal wel aan mij liggen, maar als dat al nieuws is. Mijn vader is twintig jaar geleden met pensioen gegaan bij de NS en tot die tijd waren er pas problemen als er een meter sneeuw lag. Waar ligt het dan aan?  Ik weet het niet, maar als je een wissel niet ontdooid als het vriest, dan doet zo'n ding het niet en volgens mij klinkt dat niet alleen simpel, maar is dat het ook.

Prettig weekend.

 

 

 

...Terug