Nieuwsarchief
Ruwaard van Putten Ziekenhuis verder als satellietziekenhuis
21 December 2012 - In de media []

 Ruwaard van Putten Ziekenhuis verder als satellietziekenhuis

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars spreken intentie uit tot nieuwe samenwerkingsvorm

Spijkenisse, 20 december - Deze week heeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis samen met zorgpartners een intentieverklaring ondertekend met als uitgangspunt dat het Ruwaard van Putten verder gaat als satellietziekenhuis. In het eerste kwartaal van 2013 gaan de partijen de mogelijkheden voor samenwerking verder onderzoeken.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis vervult een belangrijke zorgfunctie voor de bewoners in de regio Voorne-Putten. Door de financiŽle positie waarin het Ruwaard van Putten Ziekenhuis verkeert, is een voortbestaan als zelfstandig ziekenhuis niet langer mogelijk. Het uitgangspunt van de intentieverklaring is dat het Ruwaard deze zorgfunctie kan blijven uitoefenen als een satellietziekenhuis van het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Zorgverzekeraars CZ en Achmea zijn bereid om financiŽle afspraken te maken met het Ruwaard zodat het ziekenhuis de transitieperiode kan overbruggen.

 Het satellietziekenhuis zal gericht zijn op specifieke functies voor de verschillende patiŽntengroepen, met optimalisatie van kwaliteit en borging van continuÔteit van zorg. Het onderzoek naar de wijze van samenwerking wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 afgerond.

 

 

...Terug