Nieuwsarchief
Lampionnen optocht en Kunstverkoop
10 January 2013 - Nieuwsbericht []

Stichting Ankh, Inloophuis Hoogvliet, organiseert op 4 februari a.s. een "Lampionnen optocht". 4 februari is benoemd als Wereld Kankerdag. Inloophuis is een '(t)huis voor mensen met kanker. Ook hun naasten kunnen hier terecht voor een praatje of kunnen meedoen aan diverse activiteiten. Ervaring leert dat tijdens activiteiten even alles van het dagelijks leven wordt vergeten. Even helemaal lekker jezelf verliezen in waar je mee bezig bent. Vriendschappen worden geboren. Wilt u een persoonlijk gesprek, dan hebben vrijwilligers alle tijd en aandacht voor u. Ook voor partners, kinderen, familie of voor een vriend of vriendin staat het Inloophuis Hoogvliet open.

Ook wordt er iedere donderdag een lunch geserveerd, de gasten schuiven gezamenlijk aan tafel en bespreken allerlei zaken en soms is er een gespreksthema. Een van deze thema's was "waar wordt je blij van". Naar aanleiding van dit gesprek is er een collage op canvas (doek is 115x74cm groot) gemaakt door de gasten.

In het kader van wereldkankerdag wordt dit kunstwerk verkocht per opbod. Het zou zeker niet misstaan in een kantoor, wachtkamer, ontvangsthal of bij de receptie van een bedrijf of instelling. De opbrengst van dit kunstwerk wordt gebruikt voor de aanschaf van materialen welke gebruikt worden bij verschillende workshops.

Tevens worden er deze dag ook andere kunst(schilder)werken verkocht, werken gemaakt door de gasten van het inloophuis.

...Terug