Nieuwsarchief
Prettig weekend, van alles wat
18 January 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De nieuwjaarsreceptie is weer achter de rug, hier nog een link, waar u een filmpje kan zien van de avond: http://www.rotterdam.nl/nieuws:nieuwjaarsreceptie_zeer_goed_bezocht Dinsdag was de uitleg van de rekenkamer over het hoe en waarom, betreffende het rapport van de rekenkamer in verband met het cultuurhuis. Wat er allemaal mis gegaan is en vanaf wanneer. Maar genoeg daarover, ik heb hier al een keer eerder over geschreven en het rapport staat op deze site. Woensdag was de ledenvergadering van Regionaal Lokaal. Kijk vooral eens op de site van Regionaal Lokaal. De link staat op de "homepage" van onze site. Nieuw Hoogvliet doet mee in Regionaal Lokaal en het is handig om eens op die site te kijken. Donderdag was het debat over het cultuurhuis. Een herhaling door de verschillende partijen van de dingen die in het rapport staat. En een motie van het CDA ontleend aan de aanbevelingen die in het rapport staan. Een avond van herhalingen dus. Een bevestiging van het rapport en de aanbevelingen door de raad hadden een hoop geld bespaard. Als je goed luisterde was iedereen het eens over het rapport. Zodoende heb je dus gewoon geen tijd om de website bij te houden en heb ik dus een paar dagen overgeslagen. En nu dus lekker een weekend weg en even geen stukken lezen en vergaderingen voorbereiden.

Tussen Spijkenisse en het Spui komt een recreatief park. De gemeente realiseert hier een nieuw groen recreatiegebied (Groenzone Zuidoost) en de provincie Zuid-Holland ontwikkelt een natuurgebied in de Wolvenpolder. Er moet zelfs een golfbaan komen!

Helemaal klaar is het allemaal nog niet: pas vanaf 2014 kun je Land van Putten en de Wolvenpolder bezoeken. Het totale gebied wordt zo'n 280 voetbalvelden groot.

Je kan er straks fietsen, wandelen en de bedoeling is dat er ook speel- en picknickplaatsen komen, met aanlegsteigers voor hengel- en kanosport. In de Bernisse was dat al en dat sluit straks naadloos aan op dit nieuwe gebied. Er is ook een golfbaan gepland voor dit gebied. Het nieuwe recreatiegebied wordt onder andere betaald met subsidie van de stadsregio Rotterdam. Het park komt in beheer bij het recreatieschap VPR en waterschap Hollandse Delta. Beide partijen zijn sinds het ontwerp betrokken bij dit project.

Ik zeg: laten wij Spijkenisse gaan heten. Dan kan het stukje water waar de brug over ligt ook meteen gedempt worden en kan die rot brug weg.

Prettig weekend.

Jan Koopmans

 

 

...Terug