Nieuwsarchief
'Komende jaren miljarden nodig Rotterdam-Zuid'
27 January 2013 - In de media [uit Algemeen Dagblad]

Er zijn de komende 20 jaar nog zeker enkele miljarden euro's nodig om Rotterdam-Zuid er weer bovenop te helpen. Dat geld moet komen van het Rijk, de gemeente en maatschappelijke partijen.

Dat zei burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zaterdag tijdens een zogeheten burgertop waar meer dan 1000 bewoners van het gebied spraken over hun toekomst op Zuid. De onderwerpen waren scholing en werkgelegenheid. Vooral dat laatste is volgens de burgemeester een zaak waar ook ouders en de jongeren hun verantwoordelijkheid in moeten nemen.

'Wie alleen maar tot 10 uur op bed wil blijven liggen en niet om 6 uur wil opstaan om te gaan werken, kan een schop onder zijn achterste krijgen', waarmee Aboutaleb maar duidelijk maakte dat de toekomst van Rotterdam-Zuid niet alleen een zaak is van het Rijk, gemeenten en maatschappelijke instellingen, maar vooral ook van de mensen zelf. 'Je kunt klagen over de hoeveelheid sneeuw in de straat, maar de oplossing begint bij de persoon zelf door zijn eigen stoepje schoon te vegen', aldus Aboutaleb.

...Terug