Nieuwsarchief
hondenbelasting en een prettig weekend
09 February 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

 

Eventjes dacht ik dat wij het wel voor elkaar hadden met het afschaffen van de hondenbelasting. Helaas, zover is het nog niet, zoals u in het andere artikel kunt lezen op onze website. Wij zijn wel benieuwd of er dan toch een uitspraak komt, dat gemeenten moeten aantonen waar zij die hondenbelasting voor gebruiken. Wij zijn al een tijdje bezig om een uitlaatplek in de buurt van het centrum te realiseren, maar daar moet wel een hek om heen. Wij kunnen het natuurlijk niet hebben dat er een hond wegloopt en aangereden wordt.

Voorlopig is daar kennelijk even geen geld voor. Ja, ik ken de kritiek, dan hadden wij maar niet zoveel aan andere dingen uit moeten geven. Maar goed, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en het valt lang niet mee om daar een keuze in te maken. De meeste mensen zeggen: "er zijn genoeg losloopvelden rondom Hoogvliet". Dat is ook zo. Maar de wat ouderen onder ons, of de mensen die zich niet meer in het verkeer durven te bewegen kunnen dat misschien wat dichterbij ook eens hun hond laten rennen. Als het gedeelte voor onze oude kerk dan geen parkeerplaats wordt zou dat een prima plek zijn voor een losloopveldje. In Spijkenisse zijn er zo hier en daar een aantal geplaatst en daar wordt best veel gebruik van gemaakt. Misschien dat wij dan in de toekomst aanspraak kunnen maken op het potje "Hondenbelastingen". Nieuw Hoogvliet zal proberen u op de hoogte te houden van de verwikkelingen rondom het gedoe van de hondenbelasting. Ik begin zo langzaam aan weer een beetje de zomer in mijn hoofd te krijgen. Straks wordt alles weer groen en daar kijk ik altijd naar uit.

Ik was een tijde terug in een van de andere deelgemeenten in Rotterdam en dan valt op hoe groen Hoogvliet eigenlijk is. Dat moet ook vooral zo blijven want wij hebben al genoeg horizon vervuiling.  Ik wens u allemaal een prettig weekend toe.

...Terug