Nieuwsarchief
kantine in de sporthal en gratis parkeren (update2)
20 February 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Afgelopen donderdag was er weer een raadsvergadering. Op de agenda niet veel bijzonders, behalve een update over de kantine in de nieuwe sporthal. Nieuw Hoogvliet heeft via een motie een jaartje geleden laten weten niet blij te zijn met een sporthal zonder kantine. Een sporthal zonder kantine is gewoon een lege doos zonder sfeer zoals een gymzaal. Een kantine zorgt er voor dat mensen nog even blijven om gezellig wat te drinken en te eten. Het is helemaal vervelend als je de hele dag in de sporthal moet zijn en er zijn geen faciliteiten om wat te eten of te drinken. Dat wordt dan een lange dag. Wij vonden dat er niet van uitgegaan moet worden dat het ding gebouwd zou worden en dat er dan geen sportclubs uit Hoogvliet zouden willen sporten omdat er ergens anders wel een kantine is. Rhoon is bijvoorbeeld een prima uitwijkmogelijkheid en ook in Spijkenisse zijn momenteel genoeg sporthallen. Zo sla je de plank volledig mis. Wij zijn dan ook blij te zien dat de portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld moeite doet om de signalen van de sportclubs op te pikken. Wij hebben een duidelijk verslag gekregen over de onderhandelingen en de keuzes die gemaakt moeten worden.

Nieuw Hoogvliet heeft schriftelijke vragen klaar liggen over het betaald parkeren. Wij willen nu wel graag weten hoe het er voor staat in Hoogvliet. Kunnen de Hoogvlieters nog gratis parkeren en kunnen de Hoogvlietse ondernemers in het winkelcentrum nog rekenen op klanten van buiten Hoogvliet. Onze sterke kant van het winkelcentrum is toch altijd nog het gratis parkeren geweest toch? De vragen liggen nog even bij de andere fractie leden voor goedkeuring en dan kunnen ze volgende week verzonden worden. Genoeg te doen dus! Er ligt nog meer te wachten, maar voorlopig heb ik nachtdiensten en daarna zit ik meestal toch een beetje suf op de bank.

Prettig weekend!

zie ook:  http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2629531/kantine-in-de-nieuwe-sporthal-en-betaald-parkeren.aspx

update 2:  http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/februari/20/a_geen_betaald_parkerena_rond_winkelcentrum_hoo

 

 

 

 

...Terug