Nieuwsarchief
gratis of niet?
23 February 2013 - In de media [jan koopmans]

Ik weet nog dat ik wel eens vaker wat  schreef over het betaald parkeren omdat ik vond dat wij daar nooit aan hadden moeten beginnen. Leuk hoor dat nieuwe stadscentrum maar er zijn wel consequenties waar je rekening mee moet houden. Was dat stadscentrum nu echt nodig? Ik vind van niet. Leuk, een nieuw gedeelte er bij, maar niemand zat er echt op te wachten. Het probleem wat ontstaat als er je ergens betaald parkeren invoert is het waterbed effect. Mensen gaan op andere plekken parkeren in de directe omgeving. Bewoners daar gaan klagen en de gemeente hoeft er zelf niets aan te doen, want er komt op die plek ook vanzelf betaald parkeren. De bewoners kunnen dan betalen voor een vergunning. Heb je dan gegarandeerd een plek? Nee, want je krijgt echt geen afgesloten straat en er komt niemand die auto's wegslepen die op die plek staan. Die mensen hebben namelijk ook gewoon betaald.

Zo kunnen hele wijken langzaam aan "opgeslokt" worden door de gemeentelijke "parkeerbelasting"  Gelukkig lijkt er licht aan de horizon en zijn de winkeliers bereid een duit in het zakje te doen zal ik maar zeggen. Ja, ja, ik weet het, het zal uiteindelijk wel weer doorberekend worden naar de consument. Het andere alternatief is dat bezoekers van buitenaf en dat zijn er heel veel, niet meer komen. Het winkelcentrum zou best hard achteruit kunnen gaan als bezoekers aantallen verminderen. Voorlopig dus gratis parkeren. Iemand schreef mij een jaar geleden eens: "je schrijft er wel over, maar jullie (Nieuw Hoogvliet) doen er niets aan". Bij deze dus, beste schrijver. Onze voorzitter heeft er in ieder geval alles aan gedaan om nog het een en ander te herstellen.

Ik had voor dit weekend mijn korte broek al klaar gelegd en wat blijkt, het is nog steeds koud. Ik ben geen winter mens en wat mij betreft mag het wel weer een graadje of twintig worden..

Ik wens u allemaal een prettig weekend toe.

...Terug