Nieuwsarchief
deelgemeente nieuws
25 February 2013 - In de media []

In de 1e helft van 2013 worden in Hoogvliet 2 bestaande bruggen vervangen, aan de Waterkers en de Puitstraat.

Bij de te vervangen bruggen zullen vooraf informatieborden worden geplaatst, zodat de gebruikers tijdig kennis kunnen nemen van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zal de oeververbinding tijdelijk niet gebruikt kunnen worden.

In het Bonairepark en bij het Arboretum worden 6 nieuwe bruggen geplaatst in het kader van de herinrichting van het Bonairepark en het terrein rondom de Heerlijkheid.

Op onderstaande link vindt u meer informatie over de bruggen die in 2013 vervangen worden in Rotterdam. Hier treft u ook een overzichtskaart met de locaties en sfeerimpressies van de nieuwe bruggen.

http://www.rotterdam.nl/100_nieuwe_bruggen

 

Het aanvragen van een subsidie voor een culturele manifestatie/-activiteit dient u voor 28 februari 2013 te doen.

Aanvullende informatie

Meer informatie over subsidies en het aanvraagformulier vindt u op Online aanvragen en raadplegen subsidies, onder 'Culturele manifestaties'. U kunt ook bellen met het gemeentelijk informatienummer 14010.

Het storten van het onderwaterbeton vrijdag 15 februari 2013.

De werkzaamheden werden uitgesteld in verband met de verwachte weersomstandigheden. Het gaat om het storten voor de laatste grote pijlers in het water aan de oostzijde (kant van Hoogvliet) van de nieuwe brug. Het storten van het beton voor deze pijler duurt tot en met woensdag 20 februari 2013. Gedurende de werkzaamheden rijden betonmixers af en aan om te zorgen voor voldoende aanvoer.

De bouw van de nieuwe Botlekbrug is in volle gang. In de afgelopen periode is er naast de werkzaamheden op het water, zoals de aanleg van bouwkuipen, al meerdere keren onderwaterbeton gestort. Het storten van het onderwaterbeton is een belangrijke stap in de bouw van de pijlers. Het storten van het beton voor deze pijler duurt meerdere dagen waarbij de werkzaamheden 24 uur per dag continue doorgaan. In totaal zal er circa 15.000 m3 beton worden gestort.

Bouwverkeer en aanrijdroutes
Gedurende de werkzaamheden rijden betonmixers af en aan om te zorgen voor voldoende en continue aanvoer. Het cement wordt vanaf twee locaties aangevoerd. Het gaat om de betoncentrale Europoort en betoncentrale Waalhaven. Vanaf de locatie Europoort rijden de betonmixers over de rijksweg A15 en de gevaarlijke stoffenroute. De mixers keren bij het Digna Johannaviaduct om via de Vondelingenweg hun weg te vervolgen naar het bouwterrein van A-Lanes aan de voet van de brug. Vanaf locatie Waalhaven rijdt het verkeer via de A15 en de Vondelingenweg naar het bouwterrein.

Afstemming gemeenten
De werkzaamheden en het bouwverkeer dat door de werkzaamheden ontstaat, is afgestemd met de (deel)gemeenten en het Havenbedrijf. De verwachting is dat er mogelijk verkeershinder kan ontstaan door de hoeveelheid betonmixers die af en aanrijden. Uiteraard probeert aannemer A-Lanes A15 de hinder zoveel mogelijk te beperken door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende aanvoerroutes.

Verbreding A15
De bouw van de nieuwe Botlekbrug maakt onderdeel uit van het A15 Maasvlakte - Vaanplein project. De nieuwe Botlekbrug wordt gebouw naast de huidige Botlekbrug. De projectuitvoerder is A-Lanes A15 (Ballast Nedam, John Laing, Strabag, Strukton). Opdrachtgever is Rijkswaterstaat.

Aanvullende informatie

Meer informatie
Voor algemene vragen over de werkzaamheden of de verbreding van de A15 kan men contact opnemen met het gratis telefoonnummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (bereikbaar van 06.00-22.30 uur). Ook is er meer informatie te vinden op de volgende websites: www.rijkswaterstaat.nl/a15mava en www.verbredingA15.nl

 

...Terug