Nieuwsarchief
taptoe en een prettig weekend
01 March 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Nou zit ik net op facebook te lezen dat iemand hier in Hoogvliet er niets meer aan vind om te wonen. Er wordt niets meer georganiseerd zoals bijvoorbeeld de taptoe. Volgens mij hadden wij vorig jaar een taptoe. Niet zo groot en niet meer met tribunes, maar ja, zoveel geld is er ook niet meer en je wilt toch wat.

Ook dit jaar zouden wij graag zien dat er weer een taptoe kwam. Houd ik van die muziek? Nee, ik houd helemaal niet van die muziek. Ik vind de die bands uit Schotland wel geweldig met hun bagpipes, u weet wel, die dingen die wij doedelzakken noemen. Ik was een keer in Edinburgh en was daar toevallig toen daar een van de grootste taptoes ter wereld gehouden werd. De Edinburgh tattoo. Als u niet zo van dit soort muziek houdt moet u toch eens gaan kijken op het moment dat dit festival bezig is. Het zijn niet alleen de bands die op mij een behoorlijke indruk maakten maar ook het hele festival er om heen. Een en al cultuur in zalen, zaaltjes en gewoon op straat. Ik heb nog nooit eerder zo iets gezien en het duurt maar liefst twee weken. Daar komt bij dat Edinburgh nog een heel mooie stad is ook. Tja, wij kunnen dat niet. Ik weet ook niet door wie dat allemaal betaal wordt want die hele organisatie moet een vermogen kosten.

Hier in Nederland hebben taptoes toch altijd nog een beetje een oubollige naam, op die in Breda na. Ik ben er nog nooit geweest, omdat ik zoals ik al zei niet zo van dit soort muziek houd. Waarom dan dit verhaal? Nou, eigenlijk omdat wij er al een keer in de fractie over gesproken hadden en die meneer die dit schreef bracht mij opnieuw op het idee om daar toch wat mee te doen. Want, wie ben ik nou helemaal?  Dat ik er niet van houd, wil nog niet zeggen dat het daarom maar niet door moet gaan! Integendeel, als Hoogvliet vindt dat er een taptoe gehouden moet worden dan moet die er gewoon komen. Dus beste mensen, wij gaan ons best doen zodat er opnieuw een taptoe komt. Of dit lukt hangt natuurlijk van de rest van de deelraad af. Zoiets moet over gestemd worden omdat het geld kost. Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat de rest van de raad tegenstemt voor iets wat men in Hoogvliet graag wil, maar je weet het nooit. Wist u overigens dat de taptoe in Hoogvliet altijd georganiseerd wordt door de "Vrienden van Hoogvliet"?  

Ik wens iedereen een prettig weekend toe....

 ...Terug