Nieuwsarchief
Rijkswaterstaat verwacht drukte in de spits op A15
07 March 2013 - In de media []

Rijkswaterstaat verwacht op de A15 extra drukte in de spits van maandag 4 maart tot en met vrijdag 12 april 2013.

Een aantal bedrijven in de Botlek voert in die week werkzaamheden uit, wat mogelijk leidt tot extra reistijd op de snelweg en de provinciale en gemeentelijke wegen. Omdat verschillende bedrijven in het Botlekgebied onderling producten aan elkaar leveren, hebben ze ook hun onderhoud samen gepland. De verwachte verkeersdrukte ontstaat doordat er extra onderhoudspersoneel op de weg zit, maar ook doordat meer werknemers in de dagdienst werken gedurende deze periode.


In twee informatiebijeenkomsten van het Havenbedrijf en De Verkeersonderneming konden bedrijven zelf oplossingen aandragen om hinder te beperken. Er zijn afspraken gemaakt met de onderhoudsaannemers over bepaalde shifttijden en aanrijdroutes. De tijden waarop eigen medewerkers reizen zijn verruimd (tussen 6.30 en 8.30 uur en tussen 17.00 en 19.00). Ook zijn er shuttlebussen ingezet die personeel van een verzamelparkeerplaats naar de bedrijven vervoert. Daarnaast rijdt tussen Metrostation Spijkenisse en de Botlek de Botlek Express. Dit is een shuttle bus die is ingezet door Vopak, Akzo en ExxonMobil. Bij de kruispunten zet het Havenbedrijf Rotterdam verkeersregelaars in voor een betere doorstroming.


Alle bedrijven in de Botlek kunnen hun medewerkers helpen om uit de file te blijven. Hiervoor heeft De Verkeersonderneming een aantal mogelijkheden ontwikkeld zoals de Botlek Express, de carpoolsite www.Samenspitsen.nl en een kortingsregeling voor de aanschaf van een e-bike, fiets of scooter.

...Terug