Nieuwsarchief
Buurt Bestuurt, rotondes en kunstwerk
22 March 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Het is al weer een tijdje geleden tijdens de discussies over de rotonden, dat wij als Nieuw hoogvliet voorstelden om de rotondes geen geld te laten kosten, maar geld op te laten leveren. Ja, je moet toch wat tegenwoordig en als je ergens geld mee kan verdienen dan moet je dat niet laten. De eerste rotonde wordt binnenkort gesponsord door Patrick Nieuwveld. Patrick Nieuwveld is de eigenaar van de snackbar bij het metrostation Hoogvliet. U weet wel bij de bushaltes.  Mooi dat er iemand belangstelling voor heeft. Het worden geen grote borden waar u niet over heen kunt kijken, maar netjes en opvallend met de reclame naar de kant gericht waar u aan komt rijden.

 Woensdag was ik bij een bijeenkomst van "buurt bestuurt" in de wijk Middengebied. Ik hoef toch niet meer uit te leggen waar dit voor is? Leuk om alle mensen die zich in willen zetten voor hun buurt bij elkaar te zien. Ik hoop echt dat anderen net zo enthousiast worden, want er is toch niets leuker om mensen uit de wijk tegen te komen en te praten over de dingen die beter zouden kunnen in de buurt. Helaas waren de snelheidsmetingen door de gladheid niet door gegaan. Er is wel opgetreden tegen het foutparkeren bij de Cloese en dat heeft wel tot enige verbetering geleid. Er waren nog wel problemen met parkeren bij de Reinier Kloegstraat en de Kromme Meth. Dit laatste betreft bijna altijd mensen die hun kinderen van school halen en brengen. Kom op mensen! Je brengt je kinderen toch niet met de auto naar school. Lopen of met de fiets! Zo leren ze tenminste in de praktijk hoe het werkt in het verkeer. Uitkijken met oversteken, hand uitsteken met de fiets en ga zo maar door. Dat lukt niet als ze bij u op de achterbank zitten. Tenslotte is zo'n wandeling nog goed ook voor u en de kinderen. Waar bemoei ik mij mee? Ja het is natuurlijk helemaal uw eigen leven waar ik mij helemaal niet mee moet bemoeien, maar ik heb het lekker wel gezegd.

Ik hoorde dat de stadswachten veel minder gezien worden. Dat is bijvoorbeeld bij mij in de buurt te merken aan de honden uitwerpselen, die weer op plekken liggen waar dit nooit het geval was. Kom op mensen! Nee, ik doe het niet nog een keer.  Ik hoorde dat er in de buurt bestuurt als laatste nog even gesproken werd over de snelheid van scootmobielen op de Binnenban. Ja, volgens mij kan dat soms wel eens wat minder inderdaad.

Als laatste was ik gisteren nog even bij de overhandiging van het kunstwerk van stichting Ankh.in het Inloophuis Hoogvliet. In Hoogvliet komen mensen met kanker en hun naasten één maal per week - op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur - bij elkaar. Tijdens één van de vele activiteiten die door het Inloophuis worden georganiseerd, hebben de bezoekers van het Inloophuis een collage gemaakt met als thema ‘Blij'. Het kunstwerk zal een plek krijgen in het nieuwe Deelgemeente kantoor.

De foldertjes voor de Aktie Duifhuisweg zijn geprint en liggen klaar. Daar wil de BP een wasstraat bouwen waar de omwonenden tegen zijn. Wij vinden dat dit stuk vooral groen moet blijven want de mensen daar hebben al genoeg geluidoverlast van het tankstation.

Prettig weekend.

 

...Terug