Nieuwsarchief
Havenbedrijf komt naar Hoogvliet en Pernis
25 March 2013 - In de media []

Het Havenbedrijf Rotterdam bezoekt in de maand april elf (deel)gemeenten in de directe omgeving van de haven van Rotterdam in het kader van ‘Havenbedrijf op tournee'. Op 10 april wordt Hoogvliet (Flamingo) aangedaan. Op 23 april zijn Pernissers welkom in het RDM kantoor op Heijplaat.

De laagdrempelige informatiemarkten zijn bedoeld om bewoners op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in de haven. Tegelijkertijd wil het Havenbedrijf van de omwonenden van de haven horen wat ze bezighoudt.

De bijeenkomsten zijn een logisch vervolg op de soortgelijke tournee van 2011. Die stond toen voor een belangrijk deel in het teken van de Havenvisie 2030, het strategisch plan voor lange termijn ontwikkeling van de haven. Het Havenbedrijf vindt contact met de omgeving belangrijk. Het heeft speciaal daarvoor enkele medewerkers in dienst. Bovendien zet het instrumenten in als de Havenkrant om de regio op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Hans Smits, de president-directeur van het Havenbedrijf, is zelf ook een aantal avonden aanwezig: "We organiseren deze ‘Havenbedrijf-op-tournee'-bijeenkomsten omdat we de contacten met én de mening van onze buren belangrijk vinden. Wat vinden zij van de haven en het Havenbedrijf? Wat gaat er goed, wat kan beter en welke vragen leven er?"

Elke avond heeft dezelfde opzet, maar er is ook aandacht voor zaken die lokaal spelen. Vaste onderwerpen zijn: ontwikkelingen in de haven, Maasvlakte 2, bereikbaarheid van de regio, duurzaamheid, veiligheid en recreatie in de haven. Elke avond duurt van 17.30 tot 21.00 uur. Twee keer per avond is er een korte, identieke presentatie. Er zijn specialisten van het Havenbedrijf aanwezig om alle (uiteenlopende) vragen te beantwoorden. Door deze opzet kunnen bewoners op een tijdstip dat hen schikt binnenlopen. De avonden zijn géén formele inspraakbijeenkomsten over een specifiek onderwerp.

 

 

 

...Terug