Nieuwsarchief
Oproep aan alle Hoogvlieters!
03 April 2013 - Ingezonden stuk [fraktie]

Zoals u wellicht al begrepen heeft staan er in 2014 een aantal dingen te veranderen. Zo zijn er plannen om, nadat de deelgemeenten opgeheven zijn, al het bestuur naar de Coolsingel te verhuizen. Voor alle deelgemeenten, en zo ook voor de 4 randgemeenten komt er dan iemand voor in de plaats die alleen lintjes mag doorknippen. Dat betekend dat er dadelijk over uw straat en wijk beslist gaat worden, door raadsleden die niet eens weten waar uw straat ligt! Dat betekend ook dat als u problemen of vragen heeft over uw wijk, dat u een ambtenaar voor u krijgt die van uw wijk nog nooit gehoord heeft, of nooit 1 voet in 'dat Hoogvliet' heeft willen zetten!

Afgelopen jaar dreigde de kinderboerderij platgewalst te worden. Het is te danken geweest aan de deelraad dat die er een stokje voor heeft kunnen steken. Na 1 januari word deze deelraad buiten spel gezet en is er niets of niemand meer die de bulldozer kan tegenhouden. Het zou zo maar kunnen dat januari 2014 de koeien, de konijnen en de geiten moeten plaatsmaken voor een fijne woonwijk met dure koopwoningen.

Denkt u dat ze het op de Coolsingel iets kunnen schelen of we een kinderboerderij of een zwembad in Hoogvliet hebben? Denk het niet, want het milieu station word ook weggehaald, de Hoogvlieter word dan maar geacht "naar Charlois te rijden met zijn spullen". Hoogvliet bestaat meer dan 680 jaar, maar dadelijk zijn we niets meer dan een voetnoot in de geschiedenisboekjes, een 'wijkje van Rotterdam'  waar wij niks meer te vertellen hebben.

Wij laten ons niet zomaar opzij zetten! Ook na 2014 wil de Hoogvlieter zelf kunnen meepraten en meebeslissen over Hoogvliet, en niet een of andere ambtenaar op het stadhuis in het  centrum van Rotterdam. 

POTEN AF VAN HOOGVLIET!

Download de brief, onderteken hem en stuur hem op naar de wethouder, Marco Florijn!

LAAT HOREN DAT U ZICH NIET OPZIJ LAAT ZETTEN!

Laat uw vrienden, kennissen en familie ook de brief downloaden en opsturen!  (brief nr2)

Hoe meer emails in de mailbox van de wethouder vallen, des te duidelijker zal het worden dat de Hoogvlieter over Hoogvliet wil kunnen blijven meebeslissen!

Dank u voor het vertrouwen!

_____________________________________________________________________________

U kunt hier uw brief downloaden:  http://www.nieuwhoogvliet.nl/Upload/20130403_Aan%20de%20wethouder%201.doc      als u boven aan de brief het op email adres klikt komt de brief meteen in uw email en hoeft u eigenlijk alleen maar op "verzenden" te drukken, wel nog even uw naam er onder alstublieft !

_____________________________________________________________________________

Brief 2 werkt het zelfde en is voor de mensen die niet in Hoogvliet wonen, maar Hoogvliet een warm hart toedragen:

http://www.nieuwhoogvliet.nl/Upload/20130403_Aan%20de%20wethouder%202.doc

______________________________________________________________________________

 

...Terug