Nieuwsarchief
raadsvergadering en meer
05 April 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Waar ik dacht dat het een saaie vergadering zou worden, werden wij als raad toch nog even verrast door een optreden van de heer  Ramsodit. Meneer Ramsodit is een ex raadslid uit Hoogvliet. Meneer Ramsodit maakt zo ongeveer een keer per jaar gebruik van zijn recht tot inspreken en probeert dan al zijn frustraties in zijn leven bij de deelgemeente neer te leggen. Deze keer passeerden de onderwerpen, belastingen, de bouw van een tempel voor hemzelf, fraude met durfgeld, de woonplaats van Ingeborg Hoogveld, de dubbele nationaliteit van Ahmed Aboutaleb, zijn werk als priester, zijn scholing op de open universiteit, het LCC,  de armoede in Hoogvliet en de rest van de wereld, onderwijsproblematiek, uitreiken van een erasmusspeld, Edwin Smid als burgemeester van Rotterdam, samen met Marco Pastors en nog veel meer dingen die ik zo snel niet op heb kunnen schrijven.  Gelukkig hebben wij een voorzitter die de heer Ramsodit aan de afspraken hield. Vorige keer dat hij er was liep de toespraak van hem volledig uit de hand. Nu moest hij het in vijftien minuten doen. Maar goed, ik weet nog steeds niet wat meneer Ramsodit nu eigenlijk wil en met mij de rest van de raad. Ik weet ook niet wat al die andere mensen nu precies wilden die hij meegenomen had en die hij ook stukjes liet voorlezen.

Tijdens het vragen halfuur werd door bijna de hele raad de vraag gesteld hoe het nu eigenlijk zit met het milieupark. Het milieupark is dus gewoon nog open en gaat volgens de laatste berichten 1 juni dicht. Begin mei zou iedereen in Hoogvliet nog een folder krijgen waar in staat wat de bedoeling is. Niet naar Spijkenisse rijden dus mensen. Dat heeft geen zin, want men neemt u rommel daar niet in ontvangst. Het is namelijk een ander bedrijf , de firma Reinis, die in Spijkenisse werkt en die wordt niet betaald door Rotterdam. Waar het stukje in het Algemeen Dagblad dus vandaan is gekomen weet niemand. Het lijkt mij ook dat een 1 april grap die anderen geld kost door ze eerst naar Spijkenisse te laten rijden niet echt grappig is. 

Het midzomerfeest gaat dit jaar weer plaatsvinden, met taptoe,  kreeg ik als goed bericht deze keer. Verder zijn de containers verdwenen aan de Endenhout. Dat scheelt best veel parkeerplaatsen en toch zag iemand van stadstoezicht (jawel!) kans om zijn auto dwars voor die van mij te parkeren. Het bleek dat hij in de fietsenstalling koffie zat te drinken. Tja, zal ik maar zeggen. Ik heb nog best lang staan wachten, want het gebeurd wel eens vaker dat iemand even snel in het Metrostation een pakje sigaretten haalt en binnen een minuut weer terug is.  Waren alle parkeerplaatsen dan bezet? Nee hoor!  Plek zat!

Prettig weekend

 

 

 

...Terug