Nieuwsarchief
Oudelandseviaduct
10 April 2013 - In de media []

Het nieuwe Oudelandseviaduct krijgt in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april liggers.  Het gaat om liggers over de linker parallelbaan; de rijbaan van het Vaanplein naar de Maasvlakte. De liggers zijn 29 meter lang. De werkzaamheden starten om 22.00 uur en duren tot zondagochtend 10.00 uur.

Verkeersmaatregelen
Tijdens deze werkzaamheden is de afrit naar Hoogvliet afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer vanuit de Beneluxtunnel wordt omgeleid via de Rheeweg, afrit Gadering. Het verkeer vanuit Ridderkerk naar Hoogvliet wordt eveneens omgeleid via afrit Gadering. De omleiding is ter plaatse aangegeven met borden.

Verbreding A15
Het project verbreding A15 Maasvlakte - Vaanplein omvat de verbreding van de A15 en het beheer van de circa 37 kilometer van de rijksweg tussen de Tweede Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein. Tevens maakt de bouw van de nieuwe Botlelkbrug onderdeel uit van het project. De A15 tussen Maasvlakte en Vaanplein is de belangrijkste verbinding tussen het Rotterdamse haven- en industriegebied, de omliggende woongebieden en het (Europese) achterland. A-Lanes streeft ernaar om zo min mogelijk overlast te veroorzaken en heeft veiligheid als prioriteit. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het A15 Maasvlakte - Vaanplein project en worden in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd.

Afstemming gemeente
De werkzaamheden zijn afgestemd met de verschillende deelgemeentes. De bouwcombinatie A-Lanes A15 probeert de hinder zoveel mogelijk te beperken.

...Terug