Nieuwsarchief
Hoogvliet: Feestje rond eigen TDG-merk Tweewieler de Gadering
15 April 2013 - In de media []

HOOGVLIET - "We zijn acht jaar geleden begonnen bij dagbesteding Doggersbank met het verrichten van eenvoudige reparaties. Zaterdag 13 april hebben we een feestje waar we officieel ons eigen TDG-merk presenteren!", vertelt Joop van Gils in de Botlek 2.

Van Gils is begeleider bij Tweewieler de Gadering een fietsenzaak waar hij, en twee andere begeleiders, met elf cliŽnten van stichting ASVZ, voor mensen met een verstandelijke beperking, werken. Ze verkopen er fietsen, "zo'n twee ŗ tweeŽneenhalf honderd per jaar", vertelt Van Gils, repareren fietsen en leveren zelfs racefietsen op maat. "We hebben het uitgebouwd tot een professionele fietsenwinkel. En we vonden het wel zo leuk om ons eigen merk te gaan voeren."

Van Gils toont in de showroom aan de Klompenmakerstraat 69 glimmende, robuuste fietsen. Goede fietsen vooral! Van Gils: "We voeren geen cash en carry-spul, dan staan er elke dag klanten voor de deur met een hoop ellende en dat kunnen we hier niet hebben."

Twee bij de Innovam Tweewieler Academy (Bovag) opgeleide Ďjongens' houden zich fulltime bezig met het repareren van fietsen. Van Gils: "Jongens die ontzettend goed kunnen repareren. En eigenlijk zijn wij ťťn van de weinigen dŪe nog repareren. Bij de reguliere fietsvakhandel zetten er gelijk nieuwe onderdelen op. Zo heb je een win-winsituatie; de klant bespaart geld en onze jongens leren heel goed hoe ze een fiets moeten repareren."

De andere negen werknemers van Tweewieler de Gadering doen ook tuinonderhoud en halen en brengen fietsen bij mensen thuis. "Dat is het leukst. Met een grote groep met de bus op pad, fietsen ophalen", vertelt Ricardo Moentadj. "Nieuwe fietsen, tweedehands fietsen. Soms gaan we zelfs naar Gouda of Brabant. Dan ben je er toch even uit!", vertelt de 26-jarige cliŽnt van ASVZ uit Hoogvliet. Voor de klant is die haal- en brengservice geheel gratis!

Zaterdag is het belangrijke moment daar dat Tweewieler de Gadering haar eigen TDG-merk gaat voeren; verder worden er andere merken fietsen verkocht zoals Puch en Cortina. Wie een fiets aan wil schaffen, verzekerd wil zijn van een goede service en tegelijkertijd graag het werk- en leertraject voor clienten van ASVZ steunt, is vanaf 13.00 uur van harte welkom aan de Klompenmakerstraat 69 in Hoogvliet (Oudeland).

Van Gils: "We hebben een hapje en een drankje, er is een clown en muziek. En om 13.30 presenteren we onze eigen TDG-fietsen. Die zijn op de dag zelf te koop met tien procent korting. Ook krijgen de kopers twee onderhoudsbeurten gratis."
Aanmelden via fietsenwerkplaats@asvz.nl.

...Terug