Nieuwsarchief
Campus hoogste punt
29 April 2013 - In de media []

De omwonenden zien de vorderingen dagelijks, de metroreiziger zal z'n oog er ongetwijfeld ook al vaak op hebben laten vallen: de in rap tempo vorderende bouw van de Campus Hoogvliet. Op donderdag 25 april werd het hoogste punt bereikt.

Naast metrostation Zalmplaat verrijzen zes verschillende gebouwen die plaats bieden aan leren, wonen en werken. "Dit bijzondere project markeert het einde van de grootschalige herstructurering van Hoogvliet", vertelt Johan Over de Vest, bestuurder van wooncorporatie Woonbron. "Woonbron heeft in deze herstructurering een belangrijke rol gespeeld door de sloop, nieuwbouw en renovatie van een groot aantal woningen. Het sluitstuk van de herstructurering is voor Woonbron de bouw van de Campus Hoogvliet. Waarbij de Gemeente Rotterdam de opdrachtgever is voor vijf van de zes gebouwen en Woonbron voor het Woongebouw", vult Over de Vest aan.

Op donderdag 25 april is het hoogste punt van de Campus bereikt. "Als opdrachtgever van de bouw van de Campus staan we graag stil bij dit bijzondere moment. We hebben een strakke planning en met de lange koudeperiode die achter ons ligt, wordt er nu met man en macht gewerkt om de planning te halen. Dat verdient een attentie en het gebruikelijke ‘pannenbier' voor alle bouwvakkers."

"De Campus Hoogvliet is van grote waarde voor Hoogvliet en voor Meeuwenplaat in het bijzonder", zegt portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld. "De Campus brengt een groot onderwijsaanbod samen op één plek in Hoogvliet. Een dergelijk aanbod was er niet in Hoogvliet en hiermee voorzien we in een steeds groter wordende behoefte onder jongeren om voor een vervolgopleiding niet direct af te moeten reizen naar Rotterdam". En niet alleen het onderwijsaanbod is een aanvulling op de voorzieningen in Hoogvliet. "De Campus Hoogvliet heeft een duidelijke wijkfunctie. Met het grote Sportgebouw, de Art studio en het Woongebouw op de Campus krijgt Meeuwenplaat nieuwe, hoogwaardige faciliteiten. Zowel voor bewoners als ook voor het Hoogvlietse verenigingsleven."

Op de campus bouwt Woonbron een woongebouw met 94 studio's en 16 kamers. De studio's bieden jonge, ambitieuze mensen een betaalbare en uitgelezen kans om op zichzelf te wonen. Campus Hoogvliet ligt vlakbij voorzieningen zoals winkels en restaurants. En de Campus ligt pal naast Metrostation Zalmplaat waardoor je binnen 30 min. in hartje Rotterdam bent met de metro.

De Campus Hoogvliet biedt straks plaats aan een groot aantal opleidingen van Zadkine, Einstein Lyceum en Penta College CSG. Een bijzonder kenmerk van het nieuwe onderwijsaanbod is de samenwerking tussen het Penta college en Zadkine. Samen bieden zij een doorlopende leerlijn aan waarin leerlingen binnen één gebouw een vmbo-opleiding én een mbo-opleiding kunnen afronden met een mbo-diploma, niveau 2.

Dit omvangrijke project, totale investering € 70 miljoen, is het laatste project in de herstructurering van Hoogvliet. Er wordt samengewerkt met een groot aantal partijen. Wiel Arets Architects tekende voor het ontwerp van de Campus Hoogvliet. Brink Groep voert, in opdracht van Woonbron, de projectdirectie en het toezicht uit tijdens de realisatiefase. BAM Utiliteitsbouw en BAM Woningbouw Rotterdam bouwen, samen met Wolter&Dros / Croon de Campus Hoogvliet voor hun opdrachtgevers de Gemeente Rotterdam en Woonbron.

De verwachte oplevering van de gebouwen is 1 oktober 2013. De Campus als geheel zal in januari 2014 gereed zijn.

...Terug