Nieuwsarchief
Respectridder doet afbreuk aan eigen integriteit
03 May 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De deelraad van Hoogvliet doet na elke raadsvergadering verslag in de media over het geen er besproken is. Deze week moest de fractie van het CDA, bij monde van Alex Hallema daar toch nog even overheen.

Niets mis mee. Maar de wijze waarop Alex Hallema , die respect zo hoog in het vaandel heeft staan, dit doet, doet afbreuk aan zijn integriteit als raadslid. Meer dan Jammer. Drie forse missers;

  • 1) In het bewuste artikel wekt de Alex Hallema de suggestie dat de CDA fractie de financiering van de parkeergarage veilig heeft gesteld terwijl dit voorstel is ingebracht door het dagelijks bestuur, na nauwe samenwerking met de ondernemers. Daarnaast vermeldt Alex Hallema niet dat ook de wethouder nog iets van het voorstel moeten vinden. Het compliment hoort te liggen bij de Hoogvlietse ondernemers.
  • 2) T.a.v. de sluiting van de gevangenis geeft Alex Hallema aan dat de heer Smid niets kan zeggen over de veiligheid. Dat is vreemd! Op het audio verslag is iets anders te horen. Wij adviseren Alex Hallema dit verslag ook nog eens te beluisteren zodat hij tot inkeer komt en zich realiseert dat hij de Hoogvlieters verkeerd heeft informeert. De woorden van de voorzitter snijden dus wel degelijk hout: "een suggestieve vraag die suggereert dat de deuren van de gevangenis worden open gezet en iedereen naar buiten kan lopen". Het is een zaak waar Hoogvliet niet over gaat maar het dagelijks bestuur wel iets mee doet, maar een zaak die helaas door het CDA gebruikt wordt om,.... Ja waarom? Publiciteit? Onrust zaaien? Feit is dat de CDA fractie onjuiste en onvolledige informatie in de media uit.
  • 3) Klap op de vuurpijl is de veer die het CDA in zich zelf steekt. Alex Hallema kreeg het voor elkaar om een meerderheid van de raad achter de wensen van het CDA te krijgen. Het CDA werd gecomplimenteerd? Pffff.

Beste fractie van het CDA anderen moeten positief over je spreken door wat je doet en niet door wat je roept.

Het is niet aan Nieuw Hoogvliet om de menig van anderen af te keuren of wat dan ook. Wij hebben respect voor ieders mening. Wanneer er in 2014 nog verkiezingen worden gehouden voor een gebiedscommissie dan kunnen we campagne gaan voeren. Prima, maar laten we dat met respect voor de inwoners van Hoogvliet doen, met respect voor elkaar, open eerlijk. Dat moet het CDA aanspreken.

Beste inwoners van Hoogvliet, als u uw eigen mening wilt vormen,....de raadsvergaderingen kunt u terug beluisteren op internet.

De vergadering waar bovengenoemde onderwerpen besproken zijn kunt u beluisteren via onderstaande link (agendapunt 5)

http://hoogvliet.raadsinformatie.nl/vergadering/32767/commissie/981/windowsmedia

Ik zou zo zeggen als het net zo lekker blijft als vandaag heeft u allemaal een mooi weekend. Ik ga wel weer werken!

 

...Terug