Nieuwsarchief
prettig weekend
11 May 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Wat mij de laatste tijd opviel in een discussie over de gevangenis in Hoogvliet, is dat er slecht geluisterd wordt naar iemand die verstand heeft van dit soort dingen zoals ik. Ik zeg dat niet graag over mij zelf, maar als het op veiligheid aan komt dan ben ik de juiste persoon. Hoe komt dat? Nou dat zal vermoedelijk met mijn werk te maken hebben, maar daar zal ik verder niet op in gaan. Ik zal u een paar voorbeelden noemen. Bijvoorbeeld de opvang voor verslaafde personen in Oudeland. Daarvan had ik voorspelt dat de buurt daar van op zou knappen.  Is dat ook gebeurd? Ja zeker is dat gebeurd. Zo erg zelf dat de meest fanatieke tegenstanders uit die buurt er nog dankbaar voor zijn dat het er gekomen is. Ik ben nog niet langs de Stelle geweest om daar na te vragen. Ook daar was de weerstand groot, maar ik hoor daar niet zo veel mensen meer over. Ja, er zal altijd wel ergens een incident zijn, maar die kans loop je overal. De organisaties die zoiets runnen hebben er geen belang bij dat het fout gaat. Als zij in de toekomst nog ergens iets willen, hebben ze er namelijk niets aan als ze niet meer welkom zijn in een bepaalde gemeente. Hoe ik dat wist? Wel dat was vrij makkelijk. Ik heb veel met drugsverslaafden gewerkt en weet precies hoe dat werkt. Nachtmerries van zandbakken en speeltuinen vol injectienaalden, zijn volledig uit de lucht gegrepen en worden veroorzaakt door verhalen van mensen die er geen verstand van hebben.

Nu de veiligheid in Hoogvliet als de gevangenis weg gaat. Ook daar speelt dit soort dingen. Als het gaat om de werkgelegenheid zeg ik, dan heeft iedereen groot gelijk, want het is een schande als de gevangenis weggaat. Ik weet overigens niet hoeveel mensen uit Hoogvliet daar nu precies werken, want eigenlijk gaat het lokale partijen daar om. Ik denk zo maar dat dit best tegenvalt, maar dat kan ik niet bewijzen. Als het er om gaat dat Hoogvliet onveiliger wordt als de gevangenis weg gaat dan zeg ik: "kul"! Volkomen uit de lucht gegrepen en een gerucht dat verspreid wordt door mensen die er geen verstand van hebben.  Ten eerste is de gevangenis niet bedoeld voor alleen maar criminelen uit Hoogvliet en die criminelen blijven hier ook echt niet door de wijken lopen als ze ontslagen zijn uit de gevangenis. Ten tweede krijgt niet ineens nu iedere moordenaar een enkelband. Dat was al nooit en dat gaat niet gebeuren ook. Dat komt ook omdat de politiek geen invloed heeft op rechters. In dit geval een voordeel, in andere gevallen is dat wel eens vervelend. Roepen in de politiek dat je strenger wilt straffen trekt een hoop stemmers, maar dat bereikt de rechters niet, want die hebben daar niets mee te maken, die zijn namelijk onafhankelijk.

Iemand schreef op internet waarom heb je dat oude bericht over de stadgevangenis op de website geplaatst? Dat is meer dan tien jaar geleden en meningen veranderen! Nou, het was grappig om te zien hoe men er toen over dacht en ook toen heb ik gezegd dat niemand daar last van zou krijgen. Ook toen werden er geruchten verspreid over rondhangende criminelen. Ja, die gevangenis zat daar op te wachten. Bendes rondom de gevangenis! Maar, zo zie je maar, want die denkwijze had nog al wat invloed op de besluitvorming.  http://www.nieuwhoogvliet.nl/nieuws.php?MenuId=3&Id=1671

Met andere woorden, als u bang bent om Hoogvliet te blijven wonen omdat de gevangenis dicht gaat, dan zeg ik dat het zonde van de tijd is. Als u iets wilt weten over dit soort dingen, klop dan bij de juiste personen aan en laat u niets wijs maken. (of stuur ons een email)

 

 

Prettig weekend

...Terug