Nieuwsarchief
Spijkenisse is gedaald in de ranglijst van onveiligste gemeenten.
27 May 2013 - Nieuwsbericht []

In de zaterdag verschenen AD Misdaadmeter staat de stad op de 44e plek; 14 plaatsen lager dan vorig jaar. Het AD vergeleek het aantal aangiftes in 2012 van de tien delicten die grote impact hebben op het veiligheidsgevoel. Dat zijn onder meer woninginbraak, mishandeling, overval, straatroof en autodiefstal.

In grootte vergelijkbare gemeenten in onze regio, als Schiedam (23) en Vlaardingen (34), doen het slechter dan Spijkenisse. Grote buur Rotterdam staat, net als vorig jaar, op de bedenkelijke tweede plaats. Bernisse staat op een 353e plek en is daarmee een van de veiligste gemeenten in Nederland. Amsterdam is de onveiligste stad, het Friese Littenseradiel (406) is hekkensluiter.

De cijfers per gemeente zijn vanaf zondag te zien op de website van het AD. Hoe komt dat nu dat een gemeente zakt in die lijst. Is er dan minder misdaad? Je zou denken van wel, maar een gemeente is best gevoelig voor dit soort lijsten en zal er dus alles aan doen om gunstig voor de dag te komen. Als het nu niet lukt om het beter te krijgen, dan zoek je andere wegen.

Je kan bijvoorbeeld  een aangifte voor vernieling anders gaan noemen, waardoor het lijkt of je minder vernielingen in je gemeente hebt. Je noemt dit bijvoorbeeld baldadigheid. Tja, zo lust ik er natuurlijk nog wel een paar, maar het helpt wel en er zijn wel meer van die voorbeelden.

Dus, als u ziet dat Rotterdam zakt in de misdaadmeter, dan kan dat, maar het kan ook zijn dat ergens een trukendoos is geopend. Voorlopig stond Rotterdam nog op een tweede plaats, maar dat is niet zo heel gek gezien de grote van het gebied,,

 

...Terug