Nieuwsarchief
raadsvergadering en een prettig weekend
31 May 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]


Donderdag was er weer een raadsvergadering. Er is niet veel meer te melden en dat heeft te maken met het afbouwen van de deelgemeenten. Er worden geen grote projecten meer aangepakt en de projecten zoals de Campus worden in deze periode nog afgemaakt. Dat geld natuurlijk ook voor "Ons Huis". "Ons Huis" wordt na de verhuizing uit het oude gebouw de nieuwe stadswinkel. Ook daar hebben wij niet zo veel inbreng meer in. De bibliotheek gaat ook in dit gebouw en dit hele gebouw is straks natuurlijk best wel mooier dan het lelijke krot waar de deelgemeenten nu in zit. Ik zou zo zeggen, meteen platgooien dat oude gebouw. De deelraad hoeft niet zo heel veel meer te vergaderen, dus wat dit betreft komt het goed uit dat er geen geld was voor een vergaderruimte.

Voorlopig ziet het er voor de verenigingen nog goed uit. Die grote huurverhogingen lijken van de baan, maar ik hang de vlag nog niet uit. De bezuinigingen moeten toch ergens vandaan gehaald worden, als het geld op is dat nu ergens gevonden is. De gemeenteraad in Rotterdam heeft besloten dat Hoogvliet inderdaad een zogenaamd gebiedsbestuur krijgt. Gaat dit op de deelgemeenteraad lijken? Het ziet er wel een beetje naar uit, maar, het krijgt veel minder echte bevoegdheden om zelf projecten te ontwikkelen. Dat heeft voor en nadelen. De voordelen zijn, dat de stommiteiten niet meer in de deelgemeente uitgehaald worden, maar door de stad. Denk niet dat nu alles namelijk beter gaat, want ik kan u op een briefje geven, dat daar de zelfde fouten gemaakt worden als met het cultuurhuis in Hoogvliet. De nadelen zijn, dat ook de wat kleine projecten niet meer zelf gedaan kunnen worden.  

Even niets te doen in het weekend? Op vrijdag is de Friday Night Skate in Spijkenisse. Het is een groot evenement waarbij veel skaters een route door de stad kunnen skaten. Vrijdagavond 19:00 wordt er verzameld in de Uitstraat.

Zondag 2 juni van 11:00 tot 17:00 uur is het Vliegerfestival op de Maasboulevard. Er zijn hierbij allerlei grote en bijzondere vliegers te bewonderen. Ook zijn er workshops voor iedereen die professioneel wil leren vliegeren.

Prettig weekend, met veel mooi weer!

 

 

...Terug