Nieuwsarchief
Buurt bestuurt Nieuw Engeland
04 June 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Dat waren weer een paar drukke dagen. Zaterdag heb ik mij even aangesloten bij het zwerfvuil ophalen in Hoogvliet. Leuk met al die kinderen door de wijken heen om de rotzooi op te halen die anderen hadden laten liggen. Jammer dat er een beetje te weinig spullen waren voor iedereen om mee te werken. Handschoenen waren er genoeg en gek genoeg waren die best populair in de felle kleuren. Ondanks de toezeggingen was Nieuw Hoogvliet de enige partij uit Hoogvliet die mee heeft gedaan. Ja, het kan natuurlijk best zo zijn dat de rest van politiek Hoogvliet heel erg tegen "buurt bestuurt" is, maar het was toch wel een unieke gelegenheid om even kennis te maken met wat mensen uit buurten in Hoogvliet. Zo hoor je nog eens wat. Jammer en een gemiste kans Politiek Hoogvliet. Ik heb het gratis patatje van Bram Ladage gemist in verband met mijn werk, maar, volgende keer ben ik daar ook bij.

Gisteren was ik bij buurt bestuurt  in Nieuw Engeland. Wat blijkt daar? Veel klachten over hondenpoep. Wij zijn als Nieuw Hoogvliet in het begin van ons bestaan nogal eens aangesproken omdat wij dit probleem regelmatig op de agenda hadden staan, maar het blijkt nog steeds actueel. Stadstoezicht gaat een actie houden. Ik heb ze In Boomgaardshoek bezig gezien en ik moest wel een beetje lachen om de beteuterde gezichten van de mensen die hun honden op een speelplaats bij ons voor de deur de hond zijn of haar behoefte lieten doen. Die kregen even later een bekeuring van stadstoezicht.  Ik zeg: "eigen schuld".  Ik bedoel ruim het dan even op, of doen in ieder geval een poging.  Verder waren er klachten over het parkeren bij het LCC in de wijk. Als er een voorstelling is in de wijk dan kunnen de bewoners bijna nergens hun auto meer kwijt, omdat die van de bezoekers overal staan. Tja, wat doe je daar aan. Ik heb af en toe het zelfde probleem bij het metrostation. Als het een drukke dag is waarop iedereen besluit met de metro naar zijn werk te gaan dan zet men de auto het liefst bij ons voor de deur. Heel vervelend en dan moet ik een stuk lopen, maar alles beter als betaald parkeren. De wijkagent zal Aktie ondernemen tegen het 24 uur voetballen naast het LCC. Daar is een voetbalveldje waar de hele nacht gevoetbald wordt. Tja, Tussenwater had ook zo'n probleem weet ik nog en dat valt nog niet mee om dar af te komen. Die jongens maken best veel herrie en dat gaat de hele nacht door. Als het licht wordt dan gaan de meesten naar huis.

Goed om te zien dat er weer mensen waren die wilden laten horen hoe zij het graag anders gezien wilden hebben in hun wijk. Ik hoop dat zij vertrouwen krijgen in het systeem van de buurt bestuurt. Het lijkt er op dat er in het verleden nogal wat beloften niet nagekomen zijn in deze wijk en het wordt dus tijd om te laten zien dat dit ook anders kan. Niets is vervelender om van de ene bijeenkomst naar de andere te gaan, te vertellen wat je graag zou willen en daar nooit iets van terug zien...

 

...Terug