Nieuwsarchief
Invalidenkaart
15 June 2013 - In de media [jan koopmans]


 Het is al weer een tijdje geleden dat ik een mevrouw die uit een auto stapte vroeg waarom zij haar auto precies voor een op/afritje voor rolstoelen zette. U raad nooit wat haar antwoord was.  "maar meneer, ik heb toch een invaliden- kaart, ik mag hier staan" . Ja, als je denkt dat je ze allemaal al een keer gehoord hebt dan was dit weer een nieuwe voor mij. Mevrouw had inderdaad een zogenaamde invalidenkaart.  Hierop ontspon zich een discussie die niet echt belangrijk was, maar wat er in resulteerde, dat de mevrouw haar auto op een parkeerplaats neerzette die zeker wel een meter verderop was. Of zij nu ook echt begreep waar het om ging betwijfel ik. Mevrouw was er echt van overtuigd dat de hele wereld zich maar aan haar moest aanpassen, dus ook alle mensen met een handicap in een rolstoel of scootmobiel.  Het ligt dus niet zo gemakkelijk allemaal als dat het lijkt. Het zijn niet alleen de mensen zonder handicap die geen rekening houden met de mensen die wel een handicap hebben. Het is de hele maatschappij die alleen maar bezig is met het zorgen voor zichzelf en anderen komen dan wel eens als dat zo uitkomt.

Vandaag kunt u ervaren met welke problemen gehandicapten in het dagelijkse leven te kampen hebben wordt zaterdag de belevingsdag gehouden. Die is vandaag 15 juni op het Rijkeeplein van 12.00 tot 14.30 uur. Het Dagelijks Bestuur va de deelgemeente zal als eerste worden uitgenodigd om ervaring op te doen in een rolstoel, scootmobiel en als visueel gehandicapte. Daarna wordt het publiek uitgenodigd om mee te doen.

Ik ben gisteren terug gekomen van een weekje Limburg. Opvallend is wel dat de meeste Limburgse steden wel erg schoon zijn vergeleken met die van ons. Kennelijk hebben de inwoners van Limburg meer verantwoordelijkheidsgevoel voor hun directe omgeving dan wij.

Ondertussen heb ik gezien dat er weer heel veel email ligt te wachten, maar ik heb dit weekend nog vakantie en maandag ga ik daar eens voor zitten.

 

Prettig weekend

...Terug