Nieuwsarchief
Bijdrage jaarverslag en voorjaarsnota
21 June 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

 Jaarverslag

Laten wij geen discussie meer beginnen over het  hoe en waarom en het wel of niet over het gebruik van indexen. Misschien maar goed dat die niet meer gebruikt worden want dan houd die discussie tenminste ook op. Iedereen in de raad weet precies waar het goed gaat in Hoogvliet en waar niet en anders horen wij dat wel van de inwoners, dat is veel betrouwbaarder.

Met sportparticipatie gaat het kennelijk goed en dat is een goed teken.

Ik heb het hier nogal eens gehad over de korfbalclub Nikantes voorzitter en niet voor niets want zij zijn 1 van de 30 maatschappelijk betrokken verenigingen (Sportvereniging+) geworden in Rotterdam en dat lukt alleen met hard werken door allerlei vrijwilligers, die er volgens sommigen niet meer zijn.

Met de schoolzwemmers van JOS zijn er in december 2012 speciale lessen gegeven om verdrinkingsgevallen te voorkomen in de winter. Zo zie je dat je ook weer niet alles weet als raadslid, maar ik denk dat dit wel een goede zaak is. Ik hoop dat het bij de mensen terecht komt waar het voor bedoeld is

De tendens is dat er minder inhuur is van zowel georganiseerde (verenigingen) als ongeorganiseerde sport in Sporthal Hoogvliet. Dit wordt vooral veroorzaakt door een teruglopend ledenaantal en hierdoor financiële problemen van de verenigingen. Des te meer reden om de nieuwe sporthal zo goedkoop en aantrekkelijk mogelijk te houden voorzitter.

Openbaar groen op veel plaatsen wordt nog steeds wel erg vaak gemaaid, dat kan soms wel wat minder, zeker als het lang droog is geweest. Daar valt nog veel te verdienen voorzitter. Het Bonairepark en de groene gordel wordt nog steeds hard gewerkt en, lijkt mij dat er nog wel even wat aandacht geschonken moet worden aan het gebied rond de jachthaven. De rotondes zie er weer mooi uit voorzitter.

Onderhoud aan de wegen is verminderd, straten maar de Dorpstraat mag nu toch wel eens wat aan gebeuren, voordat die straat in zijn geheel van de dijk afglijd.

In 2012 heeft Opboxen 58 personen op de deelnemerslijst mogen noteren. Hiervan kwamen 18 jongeren uit Hoogvliet. De meeste Hoogvlietse jongeren zitten nog in het traject bij Opboxen (11 van de 18). Daarnaast zijn 4 jongeren uitgestroomd naar scholing of werk en waren er 3 afvallers. Mooi dat daar cijfers over zijn....

Campus gaat lekker voorzitter, Ons Huis ook, Villa Vonk ik kan het mis hebben, maar die keren dat ik er was, zag het er lekker vol uit toch?

Buurt bestuurt loopt en het zal niet mee vallen om iedereen daar voor te behouden. Dat is nu eenmaal zo met dit soort projecten. Ik zag dat de buurtmakelaar har uiterste best deed om de mensen te betrekken en die keren dat ik er geweest ben lukte dat ook goed... Mensen moeten soms een duwtje hebben, omdat ze al heel vaak teleurgesteld zijn in eerdere pogingen om inspraak in de buurt te brengen, maar naar onze mening is dit wel de meest serieuze poging mensen mee te laten praten dan ooit eerder is gebeurd. Stadsmarinier "Antilianen" en "thuisbezoeken" daar zou ik nog wel eens wat meer over willen weten en ik denk dat de raad daar ook best nieuwsgierig naar is.

Blij met de enquête  klantbeleving over de service aan de balie van de deelgemeente meerderheid tevreden? Tja, dan loopt dat toch aardig zou ik zo zeggen. Ik heb er zelf ook geen problemen ervaren toen ik er was voor mijn paspoort.

Al met al een mooi laatste jaarverslag voorzitter dat wij te zien kregen en ik wil hierbij de dank en mijn complimenten uitspreken aan al die mensen die de laatste tijd hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit document en alles wat er nog moet komen. Het waren niet de makkelijkste tijden en ondanks de donkere wolken heeft u toch af en toe voor een zonnetje kunnen zorgen in Hoogvliet.

Voorjaarsnota...

Een heldere voorjaarsnota, hebben wij daar nog iets over te zeggen? Ja, theoretisch waarschijnlijk wel...Nieuw Hoogvliet gaat er niet te veel meer over zeggen. Wij realiseren ons ook dat de speelruimte klein is. Het heeft ook niet zo heel veel zin meer om het DB nog met belangrijke moties te bestoken, want voordat je het weet is het maart en je moet maar afwachten of dingen nog te realiseren zijn voor die tijd.

Een paar dingen die ons opgevallen zijn voorzitter:

De compensatie betreffende de bomenkap. Misschien moeten wij eens kijken naar nog een paar andere plekken. Het zou bijvoorbeeld niet misstaan om bij het tramhuis langs de Groene Kruisweg nog een rijtje bomen te zetten. Dat is toch altijd een nogal kaal stuk geweest in onze groen deelgemeente.

Portefeuilleouder Yvonne Becker liet weten aan de hand van onze vragen, dat er aan de Dorpsstraat gewerkt gaat worden. Nadat wij vragen hadden gesteld  over honden-losloop cq speelplekken vertelde zij dat ook daar aan gewerkt wordt.  Nieuw Hoogvliet had hier al eens eerder aandacht voor gevraagd aan de hand van ervaringen vanuit Spijkenisse, waar al verschillende wijken zijn met dit soort plekken.

Wilt u precies weten wat er besproken is dan kunt u altijd op de deelgemeente website de band van de vergadering terugluisteren.

 

 

...Terug