Nieuwsarchief
Prettig weekend
28 June 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Deze week bestond uit veel avonden weg. Werken, vergaderen, en website en andere dingen bijwerken. Toen keek ik gisteren in mijn agenda en zag dat er een bijeenkomst was voor "buurt bestuurt". Best ook een leuke, want dit was een bijeenkomst van de verschillende buurten uit Hoogvliet. Toch besloot ik een avond thuis te blijven. Waarom? Omdat je nu eenmaal denkt dat je alles kan, maar ik heb de meeste mensen daar toch bewust of onbewust een keer aan onder door zien gaan. Ik doe dus bewust af en toe "nee" zeggen. Ik ga er van uit dat niemand mij dat kwalijk neemt. Best jammer dus dat  ik hem gemist heb, maar ik ga natuurlijk zoeken naar nieuws over deze bijeenkomst. De ledenvergadering van Nieuw Hoogvliet en de bestuursvergadering van Regionaal Lokaal waren voor mij ook belangrijk en daar ben ik dus wel geweest. Hoogvliet staat aan de rand van een belangrijke verandering en je moet weten hoe anderen daar over denken. En daar moet je rekening mee houden.

Opvallend de laatste paar weken, is dat de politie in Hoogvliet goed bezig is. Mensen met wapens, een aanrander  en allerlei andere boeven werden aangehouden. Opgeruimd staat netjes en daar kunnen wij alleen maar blij mee zijn. Mag ook wel eens gezegd worden en het blijkt uit al die aanhoudingen dat het echt nodig is.  De tijd dat veel mensen vonden dat er meer sociale werkers in gezet moesten worden dan politie is voorbij. Oh, die tijd zal best ook wel weer een keer terug komen, maar ik hoop voorlopig even niet. Nu heb je ze allebei nodig natuurlijk en ze doen beiden goed werk, maar het is maar net wat je op een bepaald moment het belangrijkste vindt.

Ik weet nog dat wij bij de vorige verkiezingen door een nieuwe politieke partij werden aangesproken. Zij vonden dat de jeugd best bij een metrostation kon rondhangen omdat die niets kwaads in de zin hadden. Ja, het is best grappig als je een mening hebt over iets waarvan je totaal geen kaas gegeten hebt. Dit was geen normale jeugd bij de metrostations. Er werden door die "jeugd" mensen beroofd, geļntimideerd, mishandeld en ga zo maar door. Hoe weet ik dat? Vrij simpel. Je moet daar heel vaak gaan kijken en pas als je er dan zelf mee in aanraking bent geweest, kan je je daar een mening over vormen. Roepen van een afstand dat het niet goed is, en niet weten waar je over praat is het slechtste wat je kunt doen. Ik ben blij dat het tegenwoordig redelijk onder controle gehouden wordt. 

"Gelukkig" regent het weer, misschien worden de aardappels dan weer iets goedkoper, want het was veel te droog. Als het nou maar niet te veel regent want dan wordt het weer te nat en gaan ze rotten. Kunnen wij niet gewoon stoppen met aardappels verbouwen in Nederland? Dan zijn wij tenminste van dat gezeur af...

 

Prettig weekend..

...Terug