Nieuwsarchief
nieuw voor oud actie elektrische apparaten
15 July 2013 - Nieuwsbericht []

Lever tussen 15 juli en 31 augustus uw oude elektrische apparaten in en maak kans op een televisie, digitale camera of tablet.  Om het hergebruik van oude elektrische apparaten te stimuleren is er een nieuw voor oud actie bij alle zeven milieuparken van Rotterdam. Iedere Rotterdammer, die in deze periode een elektrisch apparaat inlevert, krijgt een actiekaart, die kans biedt op een van de bovengenoemde prijzen.

Bewust maken
Omdat we zuinig moeten zijn op onze grondstoffen, is het noodzakelijk om oude materialen te hergebruiken. Daarom wil de gemeente met de ‘nieuw voor oud' winactie Rotterdammers nog meer bewust maken van de waardevolle grondstoffen die elektrische apparaten bevatten. Oude huishoudelijke apparaten kunnen voor een groot deel gerecycled worden. Zo worden televisies voor 90% en spaarlampen zelfs voor 94% gerecycled. .

Kleine elektrische apparaten
Ook kleinere elektrische apparaten zijn belangrijk. ‘Deze gooit men nogal eens bij het restafval weg en dat is zonde', zegt de gemeente. Veel mensen zijn zich niet bewust dat hier schaarse en dus waardevolle grondstoffen in zitten. Daarom is het belangrijk ook de elektrische tandenborstel, telefoon(oplader), tosti apparaat, strijkijzer, föhn enzovoort in te leveren, naast de grotere apparaten als een televisie of koelkast.

Winkeliers
Winkeliers die elektrische apparaten verkopen, nemen ook gratis de oude in; ook als deze daar niet zijn gekocht. Meedoen met de winactie is echter alleen mogelijk via de zeven milieuparken

...Terug