Nieuwsarchief
In de vakantie moza´eken aan een sofa voor Villa Vonk
23 July 2013 - Nieuwsbericht []

Op het plein van Villa Vonk aan de Othelloweg 8 - 10 wordt in de zomervakantie bijna dagelijks gemoza´ekt aan een 'social sofa'.  Woensdag 24 juli aanstaande wordt hiervoor van 12.30 - 13.30 uur het officiŰle startsein gegeven door Bart Voet, General manager van Shell Pernis en Ingeborg Hoogveld, Portefeuillehouder deelgemeente Hoogvliet. De bank wordt volledig gesponsord door Shell.

De hele zomer kan er worden gewerkt aan de stenen sofa. Kinderen van de basisscholen Oudeland en Notenkraker hebben de schelpen ontworpen die op de sofa worden geplaatst. De bekende Shellschelp zal ook een plaatsje krijgen. Iedereen kan meedoen door stukjes moza´ek aan de bank toe te voegen zodat de sofa echt van de kinderen en (buurt)bewoners wordt. De verwachting is dat de bank na de vakantie klaar is. Dan krijgt de sofa na een feestelijke onthulling een definitieve plaats op het plein van Villa Vonk.

Het moza´eken is een secuur werkje maar onder begeleiding van kunstenares Francine Bisscheroux kan iedereen het leren. Bijna iedere dag is Francine op het plein aan de Othelloweg 8-10 aanwezig tussen 10.00 en 15.00 uur. Zij zorgt er ook voor dat er voor de Ĺkunstenaars' iets te drinken is. In de weekenden van 3, 10, 11, 17 en 24 augustus wordt er niet gemoza´ekt. Ga voor meer informatie naar www.socialsofa.nl en/of naar www.bisscherouxmozaiek.nl

...Terug