Nieuwsarchief
Nog te veel jongeren in Rotterdam verlaten het onderwijs zonder diploma.
29 August 2013 - In de media []

Daardoor hebben zij minder kansen op de arbeidsmarkt. Rotterdam wil ervoor zorgen dat meer jongeren een startkwalificatie, dus een diploma op minimaal mbo2-niveau, behalen.

De gemeente en het onderwijs werken er samen aan om jongeren op school te houden en, als ze gestopt zijn met leren, naar school terug te halen. Ook in de zomer. Het is bekend welke jongeren (nog) geen inschrijving bij een opleiding hebben. De gemeente benadert deze jongeren en spoort hen aan om zich in te schrijven. Sommigen hebben een herinneringskaart ontvangen. Anderen krijgen thuis bezoek. Jongerencoaches en leerplichtambtenaren gaan adressen af en kunnen jongeren op weg helpen om meer informatie te krijgen over wat een goede opleiding voor hen is en wat zij moeten doen om zich in te schrijven. Bij de Infoshop en STIP is alle informatie te krijgen.

Het Studie Informatie Punt (STIP) van het Albeda College aan de Rosestraat 1101 is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en donderdag van 11.00 tot 15.00 uur. De Infoshop van ROC Zadkine aan de Hoogstraat 110 (1e verdieping van de Centrale bibliotheek) is open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Informatie over andere opleidingen is te vinden op www.rotterdam.nl/school.

Wethouder De Jonge roept jongeren op: "Maak je opleiding af zodat je met een bruikbaar diploma de arbeidsmarkt op gaat. Juist nu is dat cruciaal."

Jongeren hebben nog tot eind augustus de kans om zich in te schrijven zodat zij in september met hun mbo-opleiding kunnen starten.

De Stadswinkel is maandag 2 september 13.30 uur gesloten

 Dit vanwege een bijeenkomst voor het personeel in het Stadhuis. De dienstverlening is die dag beperkt tot de middag tussen 13.30 en 15.00 uur.

...Terug