Nieuwsarchief
Zomerschool Penta College/Einstein Lyceum i.s.m. Deelgemeente Hoogvliet
01 September 2013 - Ingezonden stuk [h.scholte.zwart]


Door het Penta College en het Einstein Lyceum werd, in samenwerking met de Deelgemeente Hoogvliet, dit jaar voor het eerst een zomerschool georganiseerd.

Kinderen die komend schooljaar gaan beginnen in de brugklassen van het Penta College en het Einstein Lyceum kregen dit voorjaar een uitnodiging om mee te doen.

Afgelopen week was het zover, in de laatste week van de zomervakantie. Het was een leuke, gevarieerde week. De deelnemende kinderen waren na afloop allemaal enorm enthousiast. Blij dat ze zich, zo hier en daar toch een beetje aangemoedigd door hun ouders, hadden opgegeven.

Het programma bestond o.a. uit: street art maken onder leiding van een kunstenaar, rekenen met behulp van het programma van de Kahn Academy, slagwerk, rhyme & poetry, een excursie in het kader van beroepsoriŽntatie naar Topservice Solar Airconditioning in Hoogvliet-Gadering en naar Futureland voor een kijkje achter de schermen op Maasvlakte-2. Op vrijdag stond ondermeer zwemmen op het programma, waarna de week officieel werd afgesloten met het uitreiken van certificaten door portefeuillehoudster Ingeborg Hoogveld aan de deelnemende kinderen.

h.scholte.zwart

...Terug