Nieuwsarchief
wat moet je daar nu van denken
14 September 2013 - Ingezonden stuk [Jan Koopmans]

 Meestal als ik ergens op vakantie ben, kan ik het toch niet laten om nog even iets te schrijven voor de website. Wij, mijn vrouw en ik, hebben ons al weer een tijdje geleden voorgenomen, om zoveel mogelijk Griekse eilanden te bezoeken. Waarom? Al was het alleen maar omdat je de sleutel van de huurauto in het dashboardkastje moet leggen en de auto gewoon ergens in de buurt van het hotel kan parkeren. Die auto wordt dan wel weer een keer opgehaald door het verhuurbedrijf. Dat de auto gestolen kan worden? Komt op die eilanden eigenlijk niet voor!  Dat is best een prettig gevoel en een van de redenen dat wij steeds weer naar een van die eilanden gaan. Daar komt wel meer bij natuurlijk. Het eten, de mensen, de natuur en ga zo maar door.
Deze keer was het Samos. Ongelooflijk hoe de wegen er hier en daar aan toe zijn. Stukken die wel goed zijn, die zijn meestal met Europees geld gerepareerd.
Daar weet men hier nog steeds goed gebruik van te maken, want ik kom overal die borden tegen. Het gaat echt niet om een paar duizend euro. Nee, het gaat nog steeds om miljoenen!  Je komt  het overal tegen. " deze kerk wordt voor 1.800.000 euro gerestaureerd uit een Europees fonds. Er wordt wel 200.000euro door de Griekse gemeenschap betaald? Wat moet je daar nu van denken?  Ik merk wel dat de accijns op alcohol is verhoogt. Jammer, maar daar wordt niemand slechter van, behalve de Scandinavische toeristen die nu met winkelwagentjes vol bier uit de Lidl komen.
Ik las hier dat het gratis parkeren in het Hoogvlietse winkelcentrum nu officieel is. Het betaald parkeren in Spijkenisse gaat een probleem worden voor de wethouder, maar, als die van "Ons" is kan die  meestal wel wat hebben.  Ik zou hem willen zeggen, kom eens praten in Hoogvliet.  Nieuw Hoogvliet was vandaag op de Binnenban. Ik hoop dat ze een leuke dag gehad hebben!

...Terug