Nieuwsarchief
Laatste vergadering Prettig weekend
27 September 2013 - In de media [jan koopmans]

Donderdag was de laatste vergadering als deelraad zoals wij dat in Hoogvliet al een aantal jaren doen. Het debatterend gedeelte was door Leefbaar Rotterdam op de agenda gezet. Het ging over de huisvesting van Poolse werknemers in het RBGD gebouw in Hoogvliet. Ik had mij eigenlijk voorgenomen om mij niet al te veel met het debat te bemoeien omdat ik dichtbij het gebouw woon en niet de indruk wil wekken dat ik daar voor mij zelf dingen aan het regelen ben. Gaandeweg het debat kreeg ik toch de indruk dat het Leefbaar helemaal niet echt om het RBGD gebouw te doen was, maar over het wonen van vooral mensen uit het Oostblok in Hoogvliet. Er werd wat met cijfers gegoocheld door Leefbaar waaruit moest blijken dat "er steeds meer" zouden komen wonen in Hoogvliet. Wat is dat dan? Ik kon eigenlijk niet goed volgen wat Leefbaar nu eigenlijk wilde met de cijfertoverij, behalve dan dat de verkiezingen in de buurt komen.

Wat Leefbaar nu precies wilde met het RBGD gebouw werd mij niet helemaal duidelijk. "Er komen er steeds meer en dat willen wij niet" kwam het eigenlijk op neer. Maar het ging uiteindelijk toch over het gebouw. Ook de IBP wilde geen "concentraties van mensen die anders zijn dan, tja, dan wat"?  Ook die kon ik niet helemaal volgen.  Halverwege het debat waren er nog enkele mensen op de publieke tribune die wilde inspreken en daar de kans voor kregen. Ook dat bracht eigenlijk niet veel nieuws. Waar het om gaat is, dat het debat veel te vroeg gehouden werd, omdat er nog helemaal niet bekend is, wat er nu precies gaat gebeuren. Zonde dus, maar er is natuurlijk het bestemmingsplan nog dat gewijzigd moet worden en daar kunnen de Hoogvlieters nog bezwaar tegen maken. Een goed voorstel van de fractievoorzitter van Leefbaar was overigens dat de raad en omwonenden op de hoogte gehouden willen worden van de procedures die er aan komen, mocht dat nodig zijn.

De raad werd het eens over het feit dat de bewoners betrokken moeten worden bij het uiteindelijke beheer van het gebouw, mocht het zover komen dat de plannen uitgevoerd gaan worden.

Na de vergadering werden de zetels door de raadsleden naar buiten gebracht en werd de raadszaal symbolisch afgesloten door de voorzitter Edwin Smid.  Meer weten? Kijk dit filmpje:  http://www.youtube.com/watch?v=iM0fOdX9Wxo

Prettig weekend

 

...Terug