Nieuwsarchief
Hartelbrug of Metro? of helemaal niets?
09 October 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

 

Het metroverkeer tussen Hoogvliet en Spijkenisse wordt tussen 19 en 28 oktober beperkt, hoewel de werkzaamheden aan de Hartelbrug dan nog in volle gang zijn. Het metroverkeer kan dan over slechts één spoor rijden omdat diverse wissels worden vervangen.

De RET realiseert zich volgens een woordvoerder dat het moment ongelukkig overkomt. Immers, inwoners van Spijkenisse wordt in verband met de werkzaamheden aan de Hartelbrug (tot 4 november) geadviseerd om het openbaar vervoer te nemen.

Vanwege het vervangen van de wissels is slechts één metrospoor over vier kilometer tussen de stations Tussenwater en eindpunt Akkers beschikbaar. Dat betekent dat de metro's minder frequent rijden. Op de D-lijn (Centraal Station - Akkers) worden metro's met meer voertuigen ingezet. Op de C-lijn (Akkers - De Terp) is het moeilijker om de metro's te verlengen omdat de stations langs het tracé korter zijn.
"Maar de wissels moeten worden vervangen. Daar hebben we speciaal de herfstvakantie voor gekozen. De scholen zijn vrij, waardoor er minder reizigers zijn", aldus de RET-woorvoerder.


De gemeenten Spijkenisse en Rotterdam zouden op de hoogte zijn van de werkzaamheden. De fractie van Trots op Nederland in Spijkenisse heeft inmiddels raadsvragen gesteld. Of er ook een partij is die dat in de gemeenteraad van Rotterdam oppakt, is onbekend, het is maar in een deelgemeente natuurlijk.

Ondertussen is de Website van de provincie www.zuid-holland.nl niet te bereiken, mogelijk in verband met de grote drukte en op de website van de gemeente staat dat er juist extra metro's in deze periode worden ingezet. Oh ja, herfstvakantie, dat was het! En de afsluiting van de Hartelbrug?  U, van de RET, heeft zelf posters opgehangen in Hoogvliet dat wij allemaal de metro moeten nemen in verband met de afsluiting van die brug.  Uh, Hartelbrug?  Waar is dat? Dat is toch in Utrecht of zo? Er wordt gewoon lekker langs elkaar heen gewerkt zoals vanouds. Als er iemand nog iets van snapt hoor ik het graag.

http://www.ret.nl/reizen-met-ret/omleidingen/omleidingen/diversiontype/m...

http://www.rotterdam.nl/onderhoudhartelbrug

 

...Terug