Nieuwsarchief
Sanctie op het zonder bericht wegblijven bij afspraak woningcorporatie
15 October 2013 - In de media []

Zeven van de tien uitgenodigde woningzoekenden in de stadsregio Rotterdam komen niet opdagen bij een afspraak.voor een intakegesprek of voor het bezichtigen van een huurwoning. Dit dupeert andere woningzoekenden en kost de woningcorporatie tijd en geld. Vanaf 30 september is zonder bericht wegblijven niet meer zonder gevolgen.

Woningzoekenden die binnen twaalf maanden meerdere malen zonder bericht wegblijven van een afspraak, krijgen sancties opgelegd. Een woningzoekende die drie keer een afspraak mist, mag niet meer reageren op woningen die geadverteerd worden op www.woonnet-rijnmond.nl tot hij contact heeft opgenomen met de corporatie. Vanaf 1 januari 2014 geldt dat bij de vierde keer wegblijven zonder afbellen de woningzoekende drie maanden niet meer mag reageren op huurwoningen.

De woningzoekende wordt hiervan op de hoogte gesteld via een pop-up venster op www.woonnet-rijnmond.nl en een persoonlijke e-mail.

De corporaties die via www.woonnet-rijnmond.nl hun woningen aanbieden, willen hiermee zorgen dat woningzoekenden die echt geļnteresseerd zijn in de woning, deze eerder krijgen aangeboden.

Maar wat is meerdere malen? Een keer? twee keer? Ik zou zeggen na twee keer van de lijst! Als je die afspraak al niet eens na kan komen, moet je ze helemaal niet in die woning willen hebben! Het zal wel weer met een sisser aflopen....

...Terug