Nieuwsarchief
Geld van 'Bulgarenfraude' is definitief verdwenen , prettig weekend
19 October 2013 - In de media [jan koopmans]

De miljoenen euro's die Bulgaarse bendes onterecht hebben ontvangen aan zorg- en huurtoeslagen komen hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug in de Nederlandse schatkist. Minstens 3,4 miljoen euro is verdwenen naar rekeningen van zogenoemde 'spookburgers'.

Dat bleek donderdag in de rechtszaak tegen drie opgepakte Bulgaarse fraudeurs, schrijft het Algemeen Dagblad. De verdachten houden vol dat ze dachten dat het legaal was om huur- en zorgtoeslag aan te vragen zonder dat ze in Nederland woonden.

De 'Bulgarenfraude' kwam dit voorjaar aan het licht door een televisieuitzending van Brandpunt, waaruit bleek dat Bulgaarse bendes bussen vol mensen naar Nederland brachten om ze hier met valse adressen bankrekeningen te laten openen en toeslagen aan te vragen. De politie heeft niet het hele netwerk van fraudeurs kunnen oprollen.

Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, FinanciŽn) kwam destijds in de problemen door de fraudezaak. Hij kreeg een motie van wantrouwen tegen zich, die hij overleefde.

Hij kondigde vervolgens aan fraude beter aan te pakken door meerinspecteurs in te zetten. Ook wordt het toeslagenstelsel aangepast zodat het minder fraudegevoelig is.   Te lezen in: http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/10/Geld-van-Bulgarenfraude-is-definitief-verdwenen-1392902W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2013-10-18|Geld_van_'Bulgarenfraude'_is_definitief_verdwenen

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat deze mensen dat geld wel weer aan de Nederlandse staat terug zouden betalen! Wat ben ik toch naÔef! Heeft u nooit eens gedacht "ik zal die arme man bij de supermarkt maar eens wat extra toestoppen"?   Nou?  Drie keer raden waar die jongens en meiden vandaan komen!  Een paar jaar geleden werd de straatkrant verkocht door vooral verslaafden die op die manier niet meer in uw auto in hoefden te breken om aan geld voor hun portie heroÔne te komen.  Op een bepaald moment werd het ook toegestaan aan illegalen in Nederland die het geld gebruikten om terug te reizen naar hun land van herkomst. Een aantal hebben dit ook gedaan, maar die namen ook het verhaal mee dat er geld te verdienen was aan die krantjes. Het hek was toen al snel van de dam. Met die krantjes verkoop is dus meer te verdienen dan dat deze mensen ooit in hun eigen land verdienen aan salaris. Ondertussen is het een heel schimmige organisatie waar niemand meer zicht op heeft.  Hoe zou dat dus zitten met belastingen en zo? Ik weet het niet, maar heb wel een sterk vermoeden... 

Prettig weekend!

...Terug