Nieuwsarchief
Sterrenwacht Spijkenisse doet mee aan Nacht van de Nacht
22 October 2013 - In de media []

Liefhebbers van een donkere nacht kunnen dit jaar weer meedoen aan allerlei activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober. Ook sterrenwacht Tweelingen in Spijkenisse zal dit jaar weer geopend zijn tijdens de Nacht van de Nacht. Bij helder weer is het mogelijk om door diverse telescopen de sterrenhemel te bewonderen. Buiten zullen diverse telescopen zijn opgesteld gericht op objecten binnen en buiten ons zonnestelsel.

zie:  http://www.overschiesekrant.nl/nieuws/wetenschap/sterrenwacht-spijkenisse-doet-mee-aan-nacht-van-de-nacht/2/167

In deze nacht, waarop de wintertijd ingaat, zal de negende editie van de Nacht van de Nacht plaatsvinden. Er worden weer vele duizenden bezoekers verwacht op nachtactiviteiten in alle provincies. Vorig jaar trok de Nacht ruim vijfentwintigduizend bezoekers. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis.

Uiteraard is de grote telescoop in de koepel bij helder weer gericht op de sterrenhemel, op nevels op duizenden lichtjaren van ons vandaan! Ook zullen er presentaties worden gehouden over wat er allemaal aan de sterrenhemel te zien is. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn is er een alternatief programma van lezingen en presentaties dat zeker de moeite waard is. De sterrenwacht is de 26ste geopend vanaf 19:30 uur. Locatie Libelleveen, park Waterland Spijkenisse. Meer informatie op www.sterrenwachtspijkenisse.nl

...Terug