Nieuwsarchief
Leefbaar en de koekoek
22 November 2013 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Vroeger maakte ik mij nog wel eens druk als andere partijen aan de haal gingen met onderwerpen die uit de koker kwamen van onze partij. Dat is ons al heel vaak gebeurd.

Toen ik nog bij de IBP in Hoogvliet zat, zagen wij aan het einde van de periode dat een andere partij al onze voorstellen en moties op de website hadden geplaatst, als zijnde gerealiseerd door hen zelf. Het is natuurlijk zo dat je altijd een meerderheid in de raad nodig hebt om iets gedaan te krijgen, dus die meerderheid heeft daar aan bijgedragen. Vaak draag je iets bij vanuit de coalitie en dan geef je als het ware je "eigendomsrecht"op. Dat heb je natuurlijk niet, maar er is ook nog zo iets als beleefdheid en respect naar elkaar. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik nog nooit iets "gepikt" heb van een andere partij en heb gedaan alsof ik dat verzonnen heb. Als Leefbaar Rotterdam dit ook zou doen dan zou ik voor zo'n partij al wat meer respect op kunnen brengen. Hoe komt dat dan? Ik zag dat Leefbaar Rotterdam een bijeenkomst heeft binnenkort. In de uitnodiging van die bijeenkomst staat dat wij het in Hoogvliet aan Leefbaar Rotterdam te danken hebben dat het veiliger is geworden op straat.

Jaja. Als u onze website gevolgd heeft weet u wel beter denk ik zo maar. Het is weer verkiezingtijd en de partij die van de deelgemeentes af wil zingt het hoogste lied van een ander. In de natuur heb je de koekoek. De koekoek legt een ei in het nest van een andere vogel die al eieren gelegd heeft. Als het kuiken uitkomt, dan gooit het de eieren en de kuikens van de oorspronkelijke vogel over de rand en laat zich dan opvoeden door de gastouder. Die vliegen zich gek om voor voldoende voer te zorgen om het beestje dat veel groter is te laten groeien. Tot het uitvliegt. De gastouders hebben nooit geweten wat zij binnenhaalden.  Dat is het gevoel een beetje dat ik er van over houd. Maakt niet uit. De deelgemeenten zijn opgehouden te bestaan en Leefbaar Rotterdam in Hoogvliet gaat gewoon door! Snapt u daar nog iets van? Ik niet!

Prettig weekend.

...Terug