Nieuwsarchief
Proef Spijkenisse: Bemiddelen tussen dader en slachtoffer
29 November 2013 - Nieuwsbericht []

In enkele politieregio's waaronder Spijkenisse loopt sinds begin november de proef herstelbemiddeling. Hierbij gaan daders en slachtoffers met elkaar het gesprek aan.

Wie slachtoffer wordt van een misdrijf, blijft vaak met vragen richting de dader zitten. Om een lange slepende rechtszaak te voorkomen, kunnen daders en slachtoffer sinds enige tijd in contact komen. Stel: je auto wordt vernield, je hebt een vechtpartij tijdens het uitgaan of iemand rolt je portemonnee. Kleine misdrijven, die grote persoonlijke gevolgen kunnen hebben.

Na een misdrijf blijft het slachtoffer achter met een gevoel van onveiligheid en vragen. ‘Waarom heeft iemand dit gedaan? Wie heeft dit op zijn geweten?'. Slachtoffers komen dat vaak nooit te weten, omdat er geen contact is met de daders.

zie verder: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/november/28/proef_spijkenisse_bemiddelen_tussen_dader_en_slac

Nieuw? Nee hoor? Er is iemand uit Groot Brittanie gehaald om de politie te vertellen wat zij voor 1980 al lang deden maar wat niet werkte en weer afgeschaft werd. Ik weet nog dat ergens in 1978 de antenne van mijn auto gesloopt werd. Die jongen werd aangehouden door de politie. Na wat overleg kreeg ik geld van de dader om een nieuwe antenne te kopen. Tja! Dus zo nieuw is het niet. Jammer, want er waren best nog mensen in het Rotterdamse korps die weten hoe dit werkte!

...Terug